Blogger Widgets

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

O Άγιος της πολιτικής στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής


Ο κ.Κορνιλάκης παραλαμβάνει 

τιμητική πλακέτα από την Διοικητή της 
Σ.Α.Ν Ταξίαρχο κ. Εύα Ξανθοπούλου
Η Ελαία και ο Ιωάννης Κορνιλάκης πραγματοποίησαν άλλη μια διάλεξη-κατάθεση ψυχής σε νέα παιδιά που φορούν στολή. Τη φορά αυτή στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (19-9-2014). Θέμα το πρότυπο της πολιτικής ο Ιωάννης Καποδίστριας. Οι ψυχές των παιδιών διψασμένες για το νερό της γνώσης.
Η συγκίνηση του συγγραφέα έκδηλη γι' αυτά τα παιδιά, που εκπαιδεύονται για να είναι δίπλα στον πόνο... Δίπλα στον πόνο έφτασε και ο Καποδίστριας για να κτίσει Κράτος, υποδομές, Ελλάδα επάνω στα ερείπια. Ήταν η μοναδική διάλεξη στην οποία ο κ.Κορνιλάκης μίλησε και για έναν πλατωνικό έρωτα του Κυβερνήτη. Ήταν αυτή η αυθεντική Ρωμιά η Ρωξάνδρα Στούρτζα. Κυρία επί των τιμών της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας Ελισσάβετ. Αποσύρθηκε στην Οδησσό αφού ο Ιωάννης έφυγε για την Ελλάδα. Στην Οδησσό έκτισε σχολειά, ναούς, κατοικίες και σκέπασε με την αγάπη της την ορφάνια χιλιάδων παιδιών απ΄την Ελλάδα και όχι μόνο. Ο χωρισμός του Ιωάννη με την Ρωξάνδρα συγκλονιστικός, ανέφερε ο συγγραφέας.


Ο Πρόεδρος της Ελαίας Αρχιμ. π.Γεώργιος Αλευράς
 παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από την Διοικητή της 

Σ.Α.Ν Ταξίαρχο κ. Εύα Ξανθοπούλου.
 ''Το κάλεσμα των Ελλήνων είναι Σταυρός που πρέπει να σηκώσω. Είναι θυσία και ο δρόμος της θυσίας είναι πάντα μοναχικός. Πρέπει να τον ακολουθήσω μονάχος''... Η απάντηση της Ρωξάνδρας μια σονάτα στο πιάνο της καθώς τα δάκρυα της κυλούσαν... Η σονάτα είχε τίτλο Αντίο... Μετά τη δολοφονία του I.Kαποδίστρια έγραψε στο ημερολόγιο της. ''Οτι ωραιότερο αντίκρισαν οι ακτίνες του ήλιου και του φεγγαριού δεν υπάρχει... Ότι ωραιότερο αντίκρισαν τα χρώματα των λουλουδιών δεν υπάρχει... Ότι ωραιότερο για το οποίο τραγούδησαν τα πουλιά δεν υπάρχει... Το ευγενέστερο πλάσμα της γής δεν υπάρχει... Ο Ιωάννης Καποδίστριας είναι νεκρός. Απ' την στιγμή αυτή είμαι και εγώ νεκρή...''. 
Η ομιλία του συγγραφέα κ.Κορνιλάκη έκλεισε μέσα σε κλίμα συγκίνησης για όλα τα παιδιά της Σχολής και με την υπόσχεση από την Διοικητή της Σχολής, ότι η Σχολή θα έχει ανοικτές τις πόρτες τις σε διαλέξεις σαν και αυτή που πραγματοποιήθηκε από τον κ.Κορνιλάκη.


Η ομιλία του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής" που πραγματοποιήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2014. Η ομιλία αυτή είναι η έβδομη κατά σειρά από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος. Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών: Στρατιωτική Σχολή Εθνικής Αμύνης (Σ.ΕΘ.Α) στις 4/4/2014, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ) στις 14/4/2014, Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) στις 2/5/2014, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) στην Θεσσαλονίκη στις 6/5/2014, Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.Π) στην Θεσσαλονίκη στις 30/5/2014, Σχολή Ικάρων στις 19/6/2014, Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής 19/9/2014