Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗ Σ.Μ.Υ


Με μια ακόμη διάλεξη στα Τρίκαλα και στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, έκλεισαν οι εννέα ομιλίες της Ελαίας και του συγγραφέα και δ/ντα συμβούλου κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στις στρατιωτικές σχολές με θέμα " Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής ". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου  στην αίθουσα διαλέξεων της Σχολής παρουσία όλων των σπουδαστών.

Στα αξιοσημείωτα της διάλεξης η αναφορά του κ.Κορνιλάκη σε ένα ιστορικό γεγονός που συγκίνησε, είχε σχέση με τον νομό Τρικάλων και αφορούσε τον ήρωα της Ελληνικής επαναστάσεως Νικόλαο Στουρνάρη, απ΄τα Στουρναρέϊκα του νομού Τρικάλων. Ο συγγραφέας ανέφερε χαρακτηριστικά: 

 "Ήταν αρκετά πλούσιος και διέθετε εκείνη την εποχή τουλάχιστον 8000 γιδοπρόβατα. Περίπου 120 χωριά της περιοχής έπιναν νερό στο όνομα του. 

Η οικογένεια του νοίκιαζε σε βοσκούς περίπου 500.000 γιδοπρόβατα. Άρχοντας της περιοχής ο Νικόλαος Στουρνάρης με 200 παλληκάρια βρέθηκε μπροστά στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα αφού παράτησε όλες τις ασχολίες του. Έπεσε νεκρός στην έξοδο του Μεσολογγίου. Ένας ήταν αυτός που ενδιαφέρθηκε για την χήρα Στουρνάρη και τις ορφανές θυγατέρες, ο Ιωάννης Καποδίστριας. 
Έδωσε διαταγή να αγοραστούν υποκάμισα και φορέματα. Έδωσε διαταγή για μια σύνταξη στην οικογένεια. Έδωσε διαταγή να βρεθεί μια κατοικία να σκεπάσει την ορφάνια...Οι μεγάλοι Ηγέτες ασχολούνται και με τα μικρά...Οι νάνοι με την καραμέλα της υψηλής πολιτικής..."

Στο τέλος της διάλεξης ο Διοικητής στη Σ.Μ.Υ Ταξίαρχος κ.Ευάγγελος Τραγαζίκης τίμησε με αναμνηστικό δίσκο με το θυρεό της Σχολή τον κ.Κορνιλάκη. Ο συγγραφέας από πλευράς του παρέδωσε το πόνημα του Αγίου της πολιτικής προς τον κ.Διοικητή με σκοπό να κοσμεί τη βιβλιοθήκη της Σχολής προς όφελος των σπουδαστών.