Blogger Widgets

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ιωάννης Καποδίστριας και Εθνική Ανεξαρτησία


 Διάλεξη με θέμα: "Ιωάννης Καποδίστριας και Εθνική Ανεξαρτησία" έδωσε ο συγγραφέας και δ/νων σύμβουλος της Ελαίας ΑΜΚΕ κ.Ιωάννης Κορνιλάκης τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από μια πολύ σοβαρή εταιρεία με σπουδαίο έργο, την Εταιρεία πολιτισμού, επιστημών και κοινωνικής παρέμβασης και φυσικά του Πρόεδρου της κ. Πρόδρομου Ζαχαρόπουλου. Στην κατάμεστη αίθουσα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ουσιαστική δράση του Ιωάννη Καποδίστρια και στον Εθνικό ξεσηκωμό του 1821, αλλά και στην Εθνική Ανεξαρτησία του 1830. 


Ο κ.Κορνιλάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πολιτικό σύστημα, που αφού έκρυψε τη φωνή του Κυβερνήτη και τις επιστολές του για 180 χρόνια, οδήγησε τον λαό στην απαιδευσιά τα τελευταία 40 χρόνια, και στην οικονομική καταστροφή τα τελευταία πέντε χρόνια...
Τελικά γεννιέται το ρητορικό ερώτημα. Είναι σήμερα ανεξάρτητη η Ελλάδα;

Εκτός απ΄το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου δεν έλειψε και η τιμητική πλακέτα απ΄τον Δήμαρχο Νικαίας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γεώργιο Ιωακειμίδη προς τον συγγραφέα.