Blogger Widgets

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Eλαία Ερίζωσεν..!

Δημοσιεύουμε σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου 2015, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου την αξιέπαινη μουσική παραγωγή του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Παπαδόπουλου για τον ξεριζωμό, με τίτλο "Ελαία Ερίζωσεν". Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου καθώς και το υπόλοιπα τραγούδια παρουσιάστηκαν στο ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015. Συμμετείχαν οι ερμηνευτές: Μελίνα Ασλανίδου, Βασίλης Σκουλάς, Δημήτρης Καρασαββίδης, Ozlem Dourgouti και ο Κώστας Αγέρης.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα αυτή αξιόλογη δισκογραφική δουλειά έρχεται ως φυσική συνέχεια των δίσκων "Αυτή η γη έχει φωνή" που πρωτοκυκλοφόρησε στις 11 Μαΐου 2013, "Ξεριζωμός"  και  "Ξενιτεμέντσα Παναΐα" που συνολικά συμμετέχουν πλειάδα ερμηνευτών όπως ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Στάθης Νικολαΐδης, η Ελένη Βιτάλη, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Νίκος Μακρόπουλος, η Μαρία Αναματερού, ο Ηλίας Κλωναρίδης, ο Βασίλης Καρράς, οι Αντώνης και Γιάννης Βαρδής, η Γιώτα Νέγκα, ο Λεωνίδας Βελλής ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης  κ.α. 
Εύσημα επίσης στον στιχουργό Κώστα Μπαλαχούτη αλλά και όλους τους συντελεστές για αυτή την μουσική πανδαισία μνήμης..!!!

Φωτο-άλμπουμ της εκδήλωσης εδώ

Το τραγούδι Ελαία Ερίζωσεν με ερμηνευτή τον Δημήτρη Καρασαββίδη


Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του "Ελαία Ερίζωσεν"


Τη Πατρίδας τα χωρία - Ένα εξαιρετικό τραγούδι για τις χαμένες πατρίδες..


Ο "Ξεριζωμός" με ερμηνευτές Αντώνη και Γιάννη Βαρδή


Η Μελίνα Ασλανίδου τραγουδά το «Χωρισμός στην προκυμαία» σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη - Ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


"Ξενιτεμέντσα Παναΐα" - Τραγούδι του οποίου το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στην Παναγία Σουμελά του Πόντου με τη συμμετοχή Σπουδαίων Ποντίων ερμηνευτών


"Παναΐαμ Σουμελά" με τον Δημήτρη Καρασαββίδη.


"Αυτή η γη έχει φωνή" με τον Κρητικό Βασίλη Σκουλά και τον Αλέξη Παρχαρίδη