Blogger Widgets

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

18η Ιουνίου. "Έλληνες ψηλά το κεφάλι. Μη φοβάστε" (video)

 "Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: "Μη φοβάστε.
Περάσαμε σαν έθνος τόσες
 μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε
 την θύελλα που πάει να ξεσπάσει;
 Ούτε και τώρα θα χαθούμε"

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου, τα Διεθνή ΜΜΕ αναμεταδίδουν ότι θα κριθούν πολλά στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Θα κριθεί η χρηματοδότηση ή  η χρεοκοπία της Ελλάδας, ο "θάνατος" ή η επιβίωση, οι παγκόσμιες αγορές, το Ευρώ, η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα σκοταδισμού και φόβου που καλλιεργείται, ως 'Ελληνες είμαστε υποχρεωμένοι να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να δείξουμε ότι δεν έχουμε φόβο και αντιπάθεια για κανέναν. Μόνο θάρρος και αγάπη για όλους. Η τόλμη και η ανδρεία που γεννήθηκαν σε αυτό τον τόπο, τροφοδοτούν τις μνήμες των σύγχρονων  Ελλήνων "τριακοσίων" των νέων Θερμοπυλών, που αντιστέκονται στο σκοτάδι και στο φόβο με το φως της τόλμης, της ανδρείας, της δικαιοσύνης. 
Την 18η Ιουνίου "πολλοί" λένε ότι θα κριθούν πολλά. Την 18η Ιουνίου 1992 ο ήρωας πιλότος Νικόλαος Σιαλμάς, θυσιάζεται για να μην φοβόμαστε εμείς σήμερα, όπως κι εκείνος δεν φοβήθηκε. Τα τρία παρακάτω βίντεο που δημιούργησε η "Ελαία" έχουν αυτόν ακριβώς τον στόχο. Να σηκώσουμε το κεφάλι, να αποκτήσουμε θάρρος και να μη φοβόμαστε.

"Ἡ μεγαλοσύνη τῶν ἐθνῶν δὲ μετριέται μὲ τὸ στρέμμα. Μὲ τῆς καρδιᾶς τὸ πύρωμα μετριέται καὶ τὸ αἷμα" ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ


Bίντεο-αφιέρωμα στον Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά που θυσιάστηκε υπέρ πατρίδος την 18η Ιουνίου 1992 και στους Έλληνες Αεροπόρους, που όντας άγρυπνοι φρουροί, σκεπάζουν ως αρχάγγελοι τους Ελληνικούς ουρανούς, υπερασπιζόμενοι τα σύνορα της Ελλάδος από εχθρικές επιβουλές. Το βίντεο προβλήθηκε στην διάρκεια της διάλεξης που διοργάνωσε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στο αμφιθέατρο της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας (Τατόι) που φέρει το όνομα του Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, προς τους σπουδαστές της Σχολής Ικάρων, με προσκεκλημένο ομιλητή τον συγγραφέα και δ/ντα σύμβουλο της "Ελαίας" ΑΜΚΕ κ.Ιωάννη Κορνιλάκη. Το θέμα της διάλεξης που διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής" και αφιερώθηκε από τον κ.Κορνιλάκη στον ήρωα Νικόλαο Σιαλμά και στην εκούσια θυσία του, που ως ένας άλλος Ιωάννης Καποδίστριας έδωσε τη ζωή του για την ακεραιότητα της πατρίδος του.