Blogger Widgets

Σχετικά με την Ελαία
Η Ελαία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 από ανθρώπους από την Αθήνα, τη Θεσ/νίκη, την Λάρισα και τα Τρίκαλα.
Ο σκοπός της να βάλει ένα μικρό λιθαράκι συνεισφοράς στο συνάνθρωπο, να συνεγείρει και να ενώσει τους Έλληνες στην αξιοποίηση της Εθνικής μας κληρονομιάς και στις παρακαταθήκες της Ορθοδοξίας για τον τόπο.

Η Ελαία υπηρετεί τις παρακαταθήκες δύο σύγχρονων μεγάλων Αγίων Γερόντων του Γ.Παϊσίου και του Γ.Πορφυρίου.
Όπως έλεγε ο Άγιος Γέροντας Παίσιος

Η Ελαία βρήκε αυτό το πρόσωπο στον Ιωάννη Καποδίστρια, έναν φωτισμένο άνθρωπο με Πίστη και Χριστό μέσα του που υπηρέτησε το Γένος ολόκληρο μέχρι της τελευταίας μαρτυρικής ρανίδος του αίματός του.
Η Ελαία πρωτοστάτησε με την  επανέκδοση κάποιων επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια, του Πρώτου Μεταβυζαντινού Ηγέτη του Ελληνικού Έθνους που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1841 και έκτοτε παραμένουν ανέκδοτες αρχικά σε μορφή ημερολογίου

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Το 2010 κυκλοφόρησε το μοναδικό πόνημα του συγγραφέα και δ/ντα συμβούλου της Ελαίας κ.Ιωάννη Κορνιλάκη με τίτλο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, όπου η πρώτη του παρουσίαση έγινε στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.
Έκτοτε με περισσότερες από 70 διαλέξεις (Ελλάδα, Κύπρος, Ρωσία, Ελβετία) σε πόλεις και τοπικούς φορείς και σε 11 στρατιωτικές σχολές, ο συγγραφέας έχει παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από τις επιστολές του, ουσιαστικά ακούγοντας την ίδια τη φωνή του Έλληνα Κυβερνήτη.


Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση όλων των επιστολών του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, σε μία έκδοση που προλογίζεται από σύσσωμα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία ανά την υφήλιο και από σημαντικές Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες προσωπικότητες της πολιτικής.


Η ΕΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Η ΕΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ 


Ευχή όλων είναι να γίνει πράξη το ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ, δηλαδή η ένωση όλων των ανθρώπων με κεφαλή τον Ιησού Χριστό, κάτι το οποίο ευχήθηκε ο Αναστημένος μας Χριστός στην Αρχιερατική του Προσευχή στο όρος των Ελαιών και ζήτησε μέχρι της τελευταίας του πνοής ο Γέρων Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.


Η Αρχιερατική προσευχή του Ιησού


Τατα λάλησεν ᾿Ιησος, κα πρε τος φθαλμος ατο ες τν ορανν κα επε· πάτερ, λήλυθεν ρα· δόξασόν σου τν υόν, να κα υός σου δοξάσ σε
, 2 καθς δωκας ατ ξουσίαν πάσης σαρκός, να πν δέδωκας ατ δώσ ατος ζων αώνιον
. 3 ατη δέ στιν αώνιος ζωή, να γινώσκωσί σε τν μόνον ληθινν Θεν κα ν πέστειλας ᾿Ιησον Χριστόν.
4 γώ σε δόξασα π τς γς, τ ργον τελείωσα δέδωκάς μοι να ποιήσω·
5 κα νν δόξασόν με σύ, πάτερ, παρ σεαυτ τ δόξ εχον πρ το τν κόσμον εναι παρ σοί
. 6 ᾿Εφανέρωσά σου τ νομα τος νθρώποις ος δέδωκάς μοι κ το κόσμου. σο σαν κα μο ατος δέδωκας, κα τν λόγον σου τετηρήκασι.
7 νν γνωκαν τι πάντα σα δέδωκάς μοι παρ σο στιν· 
8 τι τ ρήματα δέδωκάς μοι δέδωκα ατος, κα ατο λαβον, κα γνωσαν ληθς τι παρ σο ξλθον, κα πίστευσαν τι σύ με πέστειλας.
9 ᾿Εγ περ ατν ρωτ· ο περ το κόσμου ρωτ, λλ περ ν δέδωκάς μοι, τι σοί εσι,
10 κα τ μ πάντα σά στι κα τ σ μά, κα δεδόξασμαι ν ατος
. 11 κα οκέτι εμ ν τ κόσμ, κα οτοι ν τ κόσμ εσί, κα γ πρς σ ρχομαι. πάτερ γιε, τήρησον ατος ν τ νόματί σου δέδωκάς μοι, να σιν ν καθς μες.
12 τε μην μετ' ατν ν τ κόσμ, γ τήρουν ατος ν τ νόματί σου· ος δέδωκάς μοι φύλαξα, κα οδες ξ ατν πώλετο ε μ υἱὸς τς πωλείας, να γραφ πληρωθ.
13 νν δ πρς σ ρχομαι, κα τατα λαλ ν τ κόσμ να χωσι τν χαρν τν μν πεπληρωμένην ν ατος.
14 γ δέδωκα ατος τν λόγον σου, κα κόσμος μίσησεν ατούς, τι οκ εσν κ το κόσμου, καθς γ οκ εμ κ το κόσμου.
15 οκ ρωτ να ρς ατος κ το κόσμου, λλ' να τηρήσς ατος κ το πονηρο. 16 κ το κόσμου οκ εσί, καθς γ κ το κόσμου οκ εμί.
17 γίασον ατος ν τ ληθεί σου· λόγος σς λήθειά στι.
18 καθς μ πέστειλας ες τν κόσμον, κγ πέστειλα ατος ες τν κόσμον.
19 κα πρ ατν γ γιάζω μαυτόν, να κα ατο σιν γιασμένοι ν ληθεί. 20 Ο περ τούτων δ ρωτ μόνον, λλ κα περ τν πιστευσόντων δι το λόγου ατν ες μέ
,
21 να πάντες ν σι, καθς σύ, πάτερ, ν μο κγ ν σοί, να κα ατο ν μν ν σιν, να κόσμος πιστεύσ τι σύ με πέστειλας.

22 κα γ τν δόξαν ν δέδωκάς μοι δέδωκα ατος, να σιν ν καθς μες ν σμεν
, 23 γ ν ατος κα σ ν μοί, να σι τετελειωμένοι ες ν, κα να γινώσκ κόσμος τι σύ με πέστειλας κα γάπησας ατος καθς μ γάπησας.
24 πάτερ, ος δέδωκάς μοι, θέλω να που εμ γ κκενοι σι μετ' μο, να θεωρσι τν δόξαν τν μν ν δέδωκάς μοι, τι γάπησάς με πρ καταβολς κόσμου.
25 πάτερ δίκαιε, κα κόσμος σε οκ γνω, γ δέ σε γνων, κα οτοι γνωσαν τι σύ με πέστειλας·
26 κα γνώρισα ατος τ νομά σου κα γνωρίσω, να γάπη ν γάπησάς με ν ατος , κγ ν ατος.