Blogger Widgets

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Οι φίλοι της Ελαίας στέλνουν Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα Αγάπης, Ενότητας και Πολιτισμού



Οι φίλοι της Ελαίας στέλνουν Μήνυμα Αγάπης Ενότητας και Πολιτισμού μέσα από ένα απόσπασμα της ομίλίας του Προέδρου της Ελαίας πατρός Γεωργίου Αλευρά στη Ρωσική πρεσβεια, κατα την παρουσιαση του συγγραφικού έργου "Ιωαννης Καποδιστριας - Ο Άγιος της Πολιτικής", απευθυνόμενος σε πρέσβεις Ευρωπαϊκών χωρών και Έλληνες φορείς της Εκκλησίας και της Πολιτείας.










Παρακάτω ένα τμήμα της ομιλίας στην Πρεσβεία της Ρωσίας:

"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, και ενόψει της Γέννησης του Θεανθρώπου θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας και συνάμα ενότητας όλου του κόσμου, ένα μήνυμα που μεταφέρεται από τα λόγια της Αρχιερατικής Ευχής του Ιησού στις καρδίές όλων των ανθρώπων.

ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.

Αυτή ακριβώς την παρακαταθήκη της ενότητας όλου του κόσμου κάτω από τον Χριστό μας η Ελαία προσπαθεί να υπηρετήσει τα τελευταία 4 χρόνια.Το έργο της Ελαίας είναι έργο της ευλογίας του Θεού και έχει την ευλογία των Αγίων Γερόντων Πορφυρίου και Παϊσίου των Αγιορειτών.Έχει τις ευχές του Σεβασμιοτάτου κ.κ Κυρίλλου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.
Μαθήτευσα δίπλα στον Γέροντα Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη της Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους. ήμουν δίπλα του μέχρι το τέλος της ζωής του, παίρνοντας την ευλογία του. Είχε όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, το θαυματουργικό, της διόρασης , της προόρασης μα κυρίως της ΑΓΑΠΗΣ για τη σωτηρία όλου του κόσμου.
Όλα αυτα που διαδραματίζονται στις ημέρες μας τα προγνώριζε, όπως και εμείς χάρη σε αυτόν.Έβλεπε σημάδια ελπίδας για τον κόσμο και για αυτό σήμερα η Ελαια πρωτοστατεί μέσα σε αυτή τη συμφορά.
Είχε πει χαρακτηριστικά για την εποχή μας : "Θα μας τα φέρει έτσι ο Χριστός που θα δούμε όλοι το χάος μπροστά μας και θα πούμε "όλοι πλανηθήκαμε, όλοι πλανηθήκαμε, όλοι πίσω, όλοι πίσω". Τα ίδια έβλεπε τότε για σήμερα και ο Γέρων Παϊσιος.
Όμως άφησαν κάποιες συγκεκριμένες παρακαταθήκες που εμείς σήμερα τις υπηρετούμε με την καθοδήγησή τους. Έλεγε ο Γέρων Παϊσιος: "Είναι επιτακτική η ανάγκη στις μέρες μας, η προβολή ενός ιδανικού προτύπου ηγέτη. Και ο Γέρων Πορφύριος έβλεπε τον διχασμό των ανθρώπων σαν καταστροφή και πονούσε μέρα και νύχτα.
Για αυτό λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, για μισή ώρα περίπου ψέλιζε στα χείλη του την Αρχιερατική Προσευχή του Ιησού Χριστού προς τους μαθητές , το ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ, αδιαλλείπτως.Με αυτήν την ευχή πήγε στον αγαπημένο του Χριστό. Προσευχόταν συνεχώς για την ενότητα της Εκκλησίας και για την ενότητα όλου του κόσμου.
Το άγιον Όρος είναι ιστορία 1100 χρόνων περίπου. Είναι μέχρι σήμερα ο ζωντανός Χριστιανικός Πολιτισμός. Ο Πατήρ Παϊσιος έλεγε: "Πολλά μπορεί να προσφέρει το Άγιον Όρος στον σύγχρονο ταλαιπωρημένο κόσμο. Εκεί συνυπάρχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο αρμονικά, όπως και με το λαό της Ρωσιας και διατηρείται ζωντανά το ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.

Σήμερα ο κ. Ιωάννης Κορνιλάκης, συγγραφέας του βιβλίου ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εκπληρώνει την παρακαταθήκη του Γέροντος Παϊσίου που είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής ενός ιδανικού προτύπου ηγέτη, που δεν είναι άλο από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Αλλά και τις παρακαταθήκες του Γέροντος Πορφυρίου, το ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ.

Το έργο αυτό είναι ένα θαύμα του Χριστου. Είναι ένα θαύμα της Πίστεως, που αν έχουμε Πίστη ως κόκκου σινάπεως θα μετακινούμε όρη.

Η Ελλάδα ελπίζει για την σωτηρία της σε ένα θαύμα.



Η μικρή Ελαία είναι ένα θαύμα εδώ που έφτασε.

Η Ελλάδα 3000 χρόνια παράγει πολιτισμό από τον Όμηρο μέχρι σήμερα τη μικρή Ελαία

Ελλάδα φως του κόσμου

Σήμερα η μικρή Ελαία είναι μια μικρή εγγύηση στους λαούς της γης με το έργο της.
Ευχαριστώ πρωτίστος τον Κύριο Υμών Ιησού Χρίστο, την Κυρία Θεοτόκο και τους Αγίους μας, να μεταφέρω αυτά τα λίγα λόγια αγάπης της καρδιάς μου.



Εύχομαι το Δόξα Εν Υψίστοις Θεώ και επί Γής Ειρήνη, να έρθει στην ανθρωπότητα".


Επιμέλεια άρθρου: Οι φίλοι της Ελαίας