Blogger Widgets

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΕΟΣ"


Φεβρουάριος του 2011.Ένας χρόνος μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος ότι η χώρα τελεί υπό μειωμένη εθνική κυριαρχία και η σύνοψη αυτής της χρονιάς δείχνει ότι η "κατοχική" πλέον κυβέρνηση ως πιόνι του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος (ΕΕ,ΔΝΤ.ΕΚΤ), έχει απωλέσει κάθε έννοια κυριαρχίας του Ελληνικού Έθνους και σαν ετοιμοθάνατος ασθενής τα ξένα αρπακτικά περιμένουν τον επιθανάτιο ρόγχο της Ελλάδας για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Επιφανειακά βρίσκεται η οικονομική κρίση, ουσιαστικά βρίσκεται όμως ένα γενικευμένο κακό που επιθυμεί την διάλυση της Ελλάδας, της Ορθοδοξίας, της Γλώσσας και του Πολιτισμού σαν το τελευταίο προπύργιο . Αν πέσει αυτό το προπύργιο θα μειωθούν οι αντιστάσεις της ανθρωπότητας απέναντι στη "νέα τάξη" και η ανθρωπότητα θα "πέσει" πολύ γρήγορα. Η Ελλάδα είναι το μικρό Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στις λεγεώνες των Ρωμαίων. Αντιστέκεται γιατί έχει θεμέλια πανίσχυρα. Ορθοδοξία και Πολιτισμό. Αυτά τα θεμέλια κλονίζονται πλέον  από ξενόφερτους εχθρούς αλλά και ντόπιους Εφιάλτες. Άλλωστε η Ελλάδα γέννησε τους ήρωες, γέννησε όμως και τον Εφιάλτη.

Δεν είναι καιρός ούτε για μοιρολόγια ούτε για λιποψυχίες. Oι περιστάσεις απαιτούν ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όχι άναρχα αλλά με αξιοπρέπεια δείχνοντας το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής και ότι κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του. Αυτή η λύση που θα δώσει η Ελλάδα στο πρόβλημα της, θα πρέπει να έχει βάση την Αλήθεια που μας διαφυλάττει η Ορθόδοξη Πίστη και εμπιστοσύνη στο  Θείο κάλεσμα. Δια της Σταυρώσεως και του θανάτου έρχεται η Ανάσταση.

 Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, στηριχθήκαμε στις υποτιθέμενες δικές μας δυνάμεις και για αυτό η πνευματική μας κρίση έφερε ως φυσικό επακόλουθο τα δεινά που περνά ο τόπος.



O Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως έχει γράψει στο έργο του "Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν" τα εξής: 
"Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την Αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα Έθνη. Ναι ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας. 
Αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμα μεταξύ των Εθνών. Από καταβολής κόσμου το Ελληνικόν Έθνος ήταν πλασμένο δια τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος."

Πρέπει λοιπόν να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητα μας χωρίς υποτέλεια αλλά και χωρίς κομπασμούς, στην πραγματική της διάσταση. Να δούμε ότι όχι μόνο έχουμε χρέος να σώσουμε το Έθνος από την καταστροφή αλλά να δώσουμε και ένα τρανταχτό παράδειγμα στην ανθρωπότητα.

Να δείξουμε ότι η απομάκρυνση από τον Δημιουργό μας φέρνει σαν φυσικά επακόλουθα τις δυσκολίες μας. Η δική μας στάση είναι αυτή που καθορίζει την κατάστασή μας.
Οι πολιτικοί μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο δρόμος είναι μονόδρομος. Επιστροφή στην εν Χριστώ καθοδήγηση του Έθνους. Κάθε άλλος δρόμος οδηγεί σε γκρεμό.
 Εάν δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτό , θα πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια να φεύγουν.

Άλλωστε αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί είναι που έγραψαν το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος



'Αρθρο 120
MEPOΣ TETAPTO - Eιδικές Τελικές και Μεταβατικές Διατάξεις
TMHMA Δ΄ - Aκροτελεύτια διάταξη
'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»




"Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν ".
(Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)


Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι' αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας.

Ο Γέροντας απάντησε : "-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά".
(Μαρτυρίες προσκυνητών , Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)

"-Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και 
με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ.Τους αφήνει πρώτα 
να ρεζιλευτούν".

ΓΕΡΩΝ ΠΑΙCIOC






Κ.Β