Blogger Widgets

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Γέρων Παϊσιος: " Φτάνει ακόμη και ένας Έλληνας"


   Λίγες ημέρες έμειναν πριν την Αγία Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και η Ελλάς ως  νέος Ισραήλ ψάχνει την έξοδο από την έρημο. Κάποιοι έβγαλαν την ετυμηγορία τους και κάποιοι ένιψαν τας χείρας τους. Σταύρωση είναι η απόφαση.
 Η ουσία έιναι μία. Το Έθνος και ο λαός που αγάπησαν όσο κανείς άλλος τον Κύριο Υμών Ιησού Χριστό, έχει επιλεχθεί να σταυρωθεί και να θανατωθεί δια ταπεινώσεως από ανίερους εχθρούς καραδοκούντες.

    Σαν το παράδειγμα με τις ύαινες που δεν επιτίθενται σε ζωντανό ζώο αλλά σε αποκαμωμένα κουφάρια, μοίαζουν και οι εχθροί της Ελλάδας, λες και  περιμένουν τον επιθανάτιο ρόγχο μας για να κατασπαράξουν κάθε τι που αποκτήθηκε με κόπο και θυσίες ή κάθε τι που απέμεινε.

Με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο αναφέρθηκε στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Μπουλέντ Αρίντς.
Μιλώντας σε σεμινάριο στην πόλη Ούρφα, είπε ότι το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει.
«Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν» είπε χαρακτηριστικά

   Τα σχέδια των μεγάλων της Γης σε πλήρη εφαρμογή. Αποκαλυπτικό είναι το απόσπασμα από το βιβλίο του Αρχιμ. Ιωακείμ Καραχρήστου από την Ιερά Σκήτη Προφήτου Ηλία στο Άγιον Όρος " Ελάτε κοντά μου διψασμένοι"




   Η ελευθερία 180 χρόνια μετά από την ανακύρηξη του ανεξάρτητου ελληνικού Έθνους, μοίάζει κακόγουστο αστείο αλλά είναι πραγματικότητα, έχει απωλεσθεί ή καλύτερα έχει κλαπεί. Οι ευθύνες αγγίζουν όλους, άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο.

   Γιατί η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την πνευματική κρίση και κατ' επέκταση κοινωνική και οικονομική μπορούν να γραφούν πολλά. Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και απαιτεί πράξεις ουσιαστικές, χειροπιαστές. Γνωρίζοντας όμως τα αίτια που οδήγησαν το Έθνος σε αυτή την κατάσταση και διδασκόμενοι από το παρελθόν και την ιστορία, τότε μπορείς να προχωρήσεις και να κάνεις το επόμενο βήμα. Ίσως το φώς στην άκρη του τούνελ να μην φαίνεται ακόμη, αλλά ο ελληνικός λαός έχει τον μεγαλύτερο εγγυητή ότι η μπόρα θα περάσει και η σχέση Θεού και ανθρώπων θα αποκατασταθεί.
 Ποιος είναι αυτός ο εγγυητής; Ο Κύριος Υμών Ιησούς Χριστός δια των μεσιτειών της Θεοτόκου και των Αγίων μας. Όταν οι ηγέτες του τόπου εκλείπουν και λάμπουν δια της απουσίας τους, οι Άγιοι μας έχουν πιαστεί χέρι χέρι και έχουν περικυκλώσει την Ελλάδα προστατεύοντάς την. Όταν η ανθρώπινη ελπίδα που είναι αδύναμη σβήνει επεμβαίνει ο Θεός, όπως μας αποκάλυψε ο Γέρων Παϊσιος.




-Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέμβει ο Χριστός; 

-Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικημένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν πόσο μάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καημένος ο κόσμος. Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του, θα αφήσει το πλάσμα του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Αντίχριστου. Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλην την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτήν την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λέει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό! Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνοι τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μια επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσμα Του

Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της πατρίδος, έδωσε την εξής ελπιδοφόρο απάντηση :
«Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ ! Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας». 


Ακόμη πίστευε : «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του»


Όταν οι άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα. Μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της Αγια Σοφιάς. 


«Υπάρχει και Θεός. Τον Θεό που τον έχεις βάλει;» είπε σε κάποιον κληρικό που έβλεπε το μέλλον της Πατρίδας ζοφερό.

   Ο Θεός πάντα φωτίζει το αδιέξοδο των ανθρώπων, αποδεικνύοντας ότι τα αδύνατα τοις ανθρώποις δυνατά εστί παρά τω Θεό. Δια μέσου της ιστορίας έχουμε τρανταχτά παραδείγματα ανθρώπων που με φώτιση υπηρέτησαν το θέλημα του Θεού και Εκείνος στάθηκε χορηγός της ελευθερίας μας, και όχι μόνο στο ελληνικό Έθνος αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Από τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου μέχρι τον πρώτο Κυβερνήτη Ι.Καποδίστρια και μέχρι τον Νικόλαο Πλαστήρα, ο Θεός πάντα έκανε το σχέδιό Του με φωτισμένους, δικόυς Του ανθρώπους.
   Ακόμα και στην Αργεντινή που έφτασε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση, ήρθε ένας φωτισμένος άνθρωπος ο Νέστορ Κίρτσνερ για να οδηγήσει την χώρα μακρυά από τα αρπακτικά και να την βάλει σε δρόμο ευημερίας πάλι. Στο βιβλίο " ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ " γίνεται ιδιαίτερη μνεία  στον εκλειπόντα Πρόεδρο της Αργεντινής που έβαλε πάνω από την ζωή του, την ευημερία του λαού του. Ο λαός της Αργεντινής που ήταν από τους πρώτους που συμπαραστάθηκαν στον ελληνικό λαό, δεν ξεχνά τον ευεργέτη του. Ο Νέστορ Κίρτσνερ διακόνησε το λαό του και έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα που το ημέρολόγιο μας γράφει "μνήμη του Αγίου Νέστορος".





Αργεντινός Οικονομολόγος Καθηγητής του Μπουένος Αϊρες, Κλαούντιο Κατς: Είστε Ελληνες», . "Εμείς στην Αργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της".


   Στην Ελλάδα του 2011 ο Χριστός ξανασταυρώνεται κάθε μέρα, η ελπίδα όμως παραμένει ζωντανή και ακέραια και ο Θεός το έχει αποδείξει σε όλη την ελληνική ιστορία ότι έρχεται ως Νικητής. Δια της σταυρώσεως έρχεται η Ανάστασις και μέσα από το σκοτάδι της νύχτας έρχεται το φως της ημέρας. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να σκύψουμε ταπεινά το κεφάλι και να εργαστούμε το καλό, γιατί " για να γυρίσει η ήλιος θέλει δουλειά πολύ"