Blogger Widgets

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Φιλίππου στην αρχαία Ιεράπολη


Τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους 12 μαθητές του Χριστού, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στην Τουρκία ομάδα αρχαιολόγων μετά από πολυετείς έρευνες.
Η εξαιρετικά σημαντική για τον χριστιανικό κόσμο ανακάλυψη από αρχαιολόγους με επικεφαλής τον Ιταλό καθηγητή Φρανσέσκο ντ' Άντρια έγινε στην αρχαία Ιεράπολη (σημερινό Παμούκαλε), στη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.
"Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του Αγίου Φιλίππου (...) τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από έναν μήνα", υπογράμμισε ο καθηγητής αρχαιολογίας, ο οποίος εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.
Δεν έχει ανοιχτεί
Διευκρίνισε επίσης ότι ο τάφος δεν έχει ακόμα ανοιχτεί και πρόσθεσε ότι "μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία" δηλώνοντας με ικανοποίηση ότι πρόκειται για μια ανακάλυψη "μείζονος σημασίας για την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο". Με καταγωγή από τη Γαλιλαία, ο απόστολος Φίλιππος κήρυξε το Ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας. Συνοδευόμενος από την αδελφή του Μαριάμνη και τον απόστολο Βαρθολομαίο διέσχισε τη Λυδία και τη Μυσία, ενώ μετά τη συνάντησή του με τον Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, ο Φίλιππος πήγε στην Ιεράπολη της Φρυγίας. Εκεί συνελήφθη από τους Ρωμαίους γύρω στα 80 μ.Χ., σύρθηκε μέχρι την κεντρική πλατεία, λιθοβολήθηκε και σταυρώθηκε ανάποδα μαζί με τον Αγιο Βαρθολομαίο.