Blogger Widgets

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Λίμπερμαν ευχαρίστησε τον Ερντογάν ως καλύτερο εκπρόσωπο τύπου του Ισραήλ

Λίμπερμαν: αγοράστε χρόνο στα ΜΜΕ και αφήστε τον Ερντογάν να μιλήσει μέρα νύκτα…
του Jonathan-Simon Sellem - JSSNews

Μετά την αποχώρηση του από την αίθουσα του ΟΗΕ για την ομιλία του Μαχμούντ Αμπάς , ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ήταν πλέον σε πολύ καλύτερη διάθεση, ενώ το κόμμα του γιορτάζει το πρώτο χρόνο ύπαρξης του... Ευκαιρία για να κάνει μια σύντομη ομιλία με θέμα τη διπλωματική κατάσταση στο Ισραήλ.

« Όποιος είδε χθες το CNN, άκουσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν να επιτεθεί πάλι προφορικά το κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο Λίμπερμαν. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Τουρκία, η οποία για χρόνια ήταν μια φιλική χώρα, ήμασταν συνέταιροι και συνεργαζόμασταν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας και της οικονομίας. Σεβόμαστε το τουρκικό έθνος και τη Τουρκία ως κράτος, το πρόβλημα μας είναι πρώτα από όλα, η σημερινή τουρκική ηγεσία –η ριζοσπαστική ηγεσία και οι ισλαμιστές εξτρεμιστές που υποστηρίζουν και τροφοδοτούν την τρομοκρατία».


Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ερντογάν στηρίζει τη Χαμάς -πρόκειται για τρομοκρατική ομάδα, όπως και το ΙΗΗ, επίσης, που βρίσκεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρόκειται για ανησυχητικό φαινόμενο, το καθεστώς το οποίο επικαλείται την ελευθερία της έκφρασης να έχει την ακόρεστη ανάγκη να βάλει τουλάχιστον 57 δημοσιογράφους στη φυλακή ... Ενώ είναι «μόνο» 34 στο Ιράν. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να έχει τόσους πολλούς δημοσιογράφους στη φυλακή ... Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη όχι λιγότερες από 1.000 έρευνες κατά των δημοσιογράφων στην Τουρκία. Γλυκιά ελευθερία της έκφρασης ...».


Ο Λίμπερμαν είπε ότι η εμφάνιση του Ερντογάν στο CNN την Κυριακή ήταν «εξαιρετική » για το Ισραήλ.
«Αν με ρωτήσετε πώς να κάνουμε δημόσιες σχέσεις με έξυπνο τρόπο, θα έλεγα:
«αγοράσετε χρόνο στα ΜΜΕ και αφήστε τον Ερντογάν να μιλήσει μέρα νύκτα….». «Κάθε φορά που μιλάει, φέρνει μεγαλύτερη υποστήριξη για το Ισραήλ. Ο Ερντογάν, ο Αχμαντινετζάντ και άλλοι του ίδιου στυλ εκτελούν σπουδαία δουλειά για το Ισραήλ. Δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσουμε!».


Jonathan-Simon Sellem - JSSNews

infognomonpolitics