Blogger Widgets

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας


Του Άγη Βερούτη 
Φτάσαμε λοιπόν, με εκείνα και τα άλλα στο "δια ταύτα". Το μοίρασμα της λείας. Και η λεία δεν είναι καμιά άλλη από την κρατική περιουσία των Ελλήνων. Προσοχή όμως, όταν λέω κρατική περιουσία δεν εννοώ κάποιες μετοχές ή χρυσάφι στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά την ιδιοκτησία των δρόμων που κυκλοφορούμε, των λιμανιών από όπου παίρνουμε το καράβι για να πάνε στα χωριά μας, των αεροδρομίων που φεύγουμε για να πάμε σε μακρινότερους προορισμούς, και κάθε είδους ακίνητη ή μη περιουσία των Ελλήνων.

Ο σχεδιασμός των εταίρων μας, μέσω της λύσης που συνέταξε ο συμβουλευτικός οίκος Roland Berger Strategy Consultants προτείνει ως λύση του προβλήματος του κρατικού χρέους της Ελλάδας (http://www.rolandberger.com/media/news/Recovery_plan_for_the_Greek_economy.html) τη μετακύλιση της ιδιοκτησίας των Ελληνικών κρατικών υποδομών προς EURO 125 δις για αποπληρωμή του αερο-χρήματος που μας δάνεισαν ως κράτος στα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες (δείτε σχετικό μου κείμενο "Κρατικό χρέος, κουρέματα και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς" http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1140240 ).

Με τον τρόπο αυτόν (που προτείνει η Roland Berger) θα μας μειώσουν την οφειλή μας από 150% του ΑΕΠ μας, στο 88% του ΑΕΠ, δηλαδή σχεδόν όσο ήταν όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση. Πραγματικός σκοπός αυτής της πρότασης είναι να σώσει τα κουφάρια που σήμερα είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, από επισφαλή δάνεια που έδωσαν σε αναξιόχρεα κράτη όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, και σύντομα η Ισπανία, η Ιταλία, και πιθανόν και η Γαλλία.

Για να το δούμε λίγο αυτό: οι περισσότερες Ευρωπαϊκές τράπεζες δάνεισαν πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε να είχαν δανείσει στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη, βάσει των πιστοληπτικών δεδομένων τους. Όπως οι τράπεζες που έδωσαν αφειδώς χρήμα σε αναξιόχρεους ιδιώτες καταναλωτές, πληρώνουν αυτή την υπέρμετρη ευκολία που δάνεισαν τα χρήματα αυτά, έτσι και εκείνες που δάνεισαν σε αναξιόχρεα κράτη θα πληρώσουν την αβλεψία των manager τους. Λάθος! Αυτή την αβλεψία θα την πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι.

Άλλη μία: Οι Ευρωπαϊκές τράπεζες έδωσαν πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε να δώσουν, σε Ευρωπαϊκά κράτη που τώρα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τον όγκο των χρημάτων αυτών που δανείστηκαν. Τα κράτη αυτά δεν έπρεπε να είχαν μπορέσει να δανειστούν με τόσο χαμηλά επιτόκια όσο δανείστηκαν , απλά διότι οι κυβερνήσεις τους δεν υπολόγιζαν ότι ποτέ θα έπρεπε να γίνει αποπληρωμή των χρεών αυτών, αλλά απλά ανακύκλωση των κεφαλαίων, και αέναη πληρωμή μόνο των τόκων. Με τα χρήματα αυτά οι κυβερνήσεις χρηματοδότησαν στην περίπτωση της Ελλάδας, την αύξηση του δημοσίου τομέως σε ποσόστωση Σοβιετικής Δημοκρατίας.

Η Διόγκωση αυτή του Δημοσίου που πνίγει την Ελληνική οικονομία, και για την διατήρησή του πλέον αποστραγγίζει με υπερφορολόγηση την παραγωγική οικονομία (περιλαμβάνω σε αυτήν τις κερδοφόρες ΔΕΚΟ που επίκειται το ξεπούλημα τους έναντι πινακίου φακής) οφείλεται στην χρηματοδότηση που παρείχαν αφειδώς στους εκάστοτε κυβερνώντες του κράτους οι τράπεζες αυτές. Για αυτό τους το λάθος, θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός με την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του, υποτιμημένη μάλιστα σε τιμές κοψοχρονιάς!

Με το νέο σχέδιο που προτείνεται στους εταίρους μας, η Ελληνική κρατική περιουσία των υποδομών που έχει το Ελληνικό κράτος για την χρήση των πολιτών του, θα περιέλθει στην ιδιοκτησία των τραπεζών που αλόγιστα δάνεισαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις μας, για να τα σπαταλήσουν στους σκοτεινούς ψηφοθηρικούς σκοπούς της διόγκωσης του κομματικού παρακράτους και των μιζών!

Δηλαδή οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώνουμε διόδια στις Γερμανο-Γαλλικές τράπεζες στο εξής, για να πάμε εκδρομή στο χωριό μας. Θα πληρώνουμε διόδια για τα λάθος δάνεια που έδωσαν στις προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις μας. Δηλαδή ο Πολίτης θα επωμιστεί το κόστος των λαθών των τραπεζιτών.

Οι Αμερικανοί αντίθετα προτείνουν στους Ευρωπαίους να σταματήσουν τις κωλυσιεργίες, και να κάνουν ένα γενναίο κούρεμα στο Ελληνικό χρέος, της τάξεως του 50%. Όσες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, να την πάρουν από τα ευρωπαϊκά κράτη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και να επιτρέψουν στην οικονομία μας να ξεκινήσει πάλι να αναπτύσσεται υγιώς.

Και ο μαυρομάτης (=καραγκιόζης) κ. Μπαρόζο κατηγορεί τους Αμερικανούς για πατερναλισμό! Αντί αυτού που προτείνουν οι ρεαλιστές Αμερικανοί για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός της Ευρωπαϊκής Κρίσης κρατικού χρέους, προκρίνει το σχέδιο μεταφοράς του δημοσίου και ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων στις τράπεζες αυτές, όχι μόνο με εξοντωτικούς φόρους, αλλά και με παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας των υποδομών που οι Έλληνες χρηματοδότησαν με τους φόρους τους τα προηγούμενα 50-100 χρόνια. Έξτρα μπόνους θα είναι βέβαια το πρόσθετο μελλοντικό εισόδημα που θα δημιουργούν αυτές υποδομές από τώρα ως την αιωνιότητα.

Οι τράπεζες που δάνεισαν επίορκους πολιτικούς αλόγιστα, θα προικοδοτηθούν με την περιουσία των Ελλήνων. Αυτοί που έδωσαν τεράστια ποσά σε ανίκανους πολιτικούς, που εκείνοι μετά λεηλάτησαν με προμήθειες και μίζες δισεκατομμυρίων, σε υποβρύχια που μπατάρουν, και ψηφιακά δίκτυα στην δεκαπλάσια τιμή από την κανονική τους, και υπερτιμολογημένες προμήθειες νοσοκομείων, αλλά κυριότερα στην εξαγορά ψηφοφόρων με μισθοδότηση από τον Ελληνικό Λαό, θα δικαιωθούν με απόφαση των εταίρων μας!

Την υλοποίηση εναποθέτουν στην κυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων που μας εξώθησαν στο ΔΝΤ. Εκείνοι που ενώ ήξεραν ότι η Ελλάδα έχει υπέρογκο χρέος EURO 270 δις φώναζαν "Λεφτά Υπάρχουν!" Εκείνοι που μοίρασαν ακόμα EURO 1,5 δις με το που βγήκαν στην εξουσία, και μετά αμέσως βγήκαν στο διεθνή τύπο και τηλεόραση και έλεγαν ότι "παρέλαβαν τον Τιτανικό" και μαγείρεψαν τα στατιστικά μας επί το χείρον, προκειμένου να μας υποχρεώσουν να μπούμε στην επιστασία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να εξαιρεθούμε από τις αγορές. Και με αυτό έφτασαν το χρέος μας στα EURO 360 δις σε δύο χρόνια μόνον!

Οι γερμανοτσολιάδες που δύο χρόνια τώρα αντί να μας φέρουν σε πρωτογενές πλεόνασμα κόβοντας τις ρεμούλες των νοσοκομείων και των λαθροσυντάξεων ρεμβάζουν ανέμελα. Αντί να πατάξουν τη φοροδιαφυγή απλά κοιτώντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων και συγκρίνοντάς τους με τα δηλωμένα εισοδήματα να φέρουν μέχρι και δευτερογενές πλεόνασμα, περίμεναν να φτάσουμε να μην έχουμε σαν κράτος να δώσουμε συντάξεις, για να περάσει το ξεπούλημα σαν "απαραίτητο μέτρο έκτακτης ανάγκης".

Και όλα αυτά θα γίνουν αντί να τυπώσει η ΕΚΤ επαρκή ευρώ για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, όπως προτείνουν οι Αμερικανοί...

Ετοιμαστείτε για την μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών, που θα κάνει το "Χρηματιστήριο" να ομοιάζει με κλοπή καραμέλας από περίπτερο: την Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας.

* Ο Άγης Βερούτης αρθρογραφεί από υποχρέωση στα παιδιά του

logia-starata