Blogger Widgets

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γενικευμένη πολεμική σύρραξη προκαλεί η ρότα του Πίρι Ρέϊς

Κρίσιμες ώρες από τα σχέδια της Αγκυρας που είναι τελικά ο Πειρατής της Μεσογείου
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr




Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται η ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή τη στιγμή, το Ω/Κ των τούρκων, «Κότσα Πίρι Ρέις», βρίσκεται 20 με 25 μίλια ανοιχτά από το γεωτρύπανο της Noble και σε λίγο θα βρίσκεται εντός του «Οικοπέδου 12» συνοδευόμενο από δύο πλοία επιφανείας και ένα υποβρύχιο.
Είναι βέβαιο ότι η ρότα του δείχνει ότι κατευθύνεται προς το γεωτρύπανο, γεγονός που έχει θέσει σε επιφυλακή τις Ισραηλινές δυνάμεις της περιοχής.
Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή κινείται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, πολύ μακριά από την Τουρκία γεγονός που δικαιολογεί τον όρο «πλιάτσικο» που αποδώσαμε στην Τουρκία εδώ και πολύ καιρό.

Από την άλλη, οι Τούρκοι συνεχίζουν στην περιοχή μια αεροναυτική άσκηση και παράλληλα εδώ και μερικές μέρες έχουν μετασταθμεύσει δύο αεροσκάφη F-16 στα Κατεχόμενα. Αριθμός που μάλλον έχει αυξηθεί τις τελευταίες ώρες.

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet αναφέρει ότι το Πίρι Ρεις ξεκίνησε ήδη τις έρευνες στην περιοχή γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό σε Κύπρο και Ισραήλ.

Παράλληλα η εφημερίδα Ηabertürk αναφέρει στον τίτλο της πως «το Πιρί Ρείς αγγίζει την Αφροδίτη» και υποστηρίζει ότι οι έρευνες του τουρκικού σκάφους θα γίνουν «σχεδόν δίπλα από το οικόπεδο 12 των Ελληνοκυπρίων.»

Η Ελλάδα, η χώρα μας, τηρεί μια στάση απίθανη, αφού κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ενώ διακυβεύεται στην ουσία το μέλλον των αδελφών Κυπρίων, και κατ επέκταση η κυριαρχία της ίδιας της χώρας μας, δεν κάνει καμία απολύτως κίνηση ούτε καν σε επίπεδο δηλώσεων στήριξης.

Σήμερα με εντολή Νταβούτογλου τοποθετήθηκε νέος πρέσβης της Άγκυρας στην Αθήνα ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα Κυπριακά θέματα όσο κανένας άλλος. Πρόκειται για τον Κερίμ Ουράς, υποδιευθυντή της διεύθυνσης Ελλάδας-Κύπρου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ούτε αυτό φαίνεται να προβλημάτισε την Κυβέρνηση μας η οποία δυστυχώς, φαίνεται ανήμπορη να διαδραματίσει ένα ρόλο στην τεράστια αυτή επενδυτική σκακιέρα, και αναλώνεται στην επιβολή φόρων στις λαϊκές τάξεις, με σκοπό να σώσει την πατρίδα και ίσως την … παρτίδα !!!




-