Blogger Widgets

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγίστη: Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα οι τουρκικές έρευνες!

Αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για τη διεξαγωγή ερευνών εξέδωσε η Τουρκία, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου.

Η αγγελία αφορά τη δράση του νορβηγικού ερευνητικού πλοίου «Bergen Surveyor» και μια σειρά σκαφών συνοδείας και εντοπίζει τη δράση των σκαφών νοτίως του Καστελορίζου (νήσος Μεγίστη), σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.



Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί σε εντονότατο διάβημα προς την τουρκική πλευρά, το οποίο προφανώς αναμένεται να απορριφθεί, σηματοδοτώντας και επίσημα μια περίοδο έντασης με απρόβλεπτη κατάληξη. Σύμφωνα με δήλωση του Εκπροσώπου του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, αναφέρεται ότι δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στο διάβημα.

Η ελληνική διπλωματία όμως δραστηριοποιείται και προς την πλευρά της Νορβηγίας, εφόσον το ερευνητικό σκάφος είναι νορβηγικών συμφερόντων. Η ελληνική πρεσβεία στο Όσλο, έλαβε οδηγίες να επικοινωνήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, για να προωθήσει και να εξηγήσει αναλυτικά τις ελληνικές θέσεις.

Η είδηση είναι τόσο σαφής, ώστε ο οποιοσδήποτε σχολιασμός περιττεύει. Το αίτημα για απόλυτη ετοιμότητα επίσης δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί προς τους αρμόδιους…

Εμείς απλώς να επισημάνουμε ότι υπό το φως των εν λόγω εξελίξεων το κεντρικό θέμα – και όχι μόνο – του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΠΟΛΙΤΙΚΉ το οποίο μόλις κυκλοφόρησε σε όλη την Ελλάδα, που διαπραγματεύεται το πρόβλημα που εγείρεται στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

defence-point.gr