Blogger Widgets

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Aπάτη: Παραποίησαν την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Γερμανία

Παραποίηση και φαλκίδευση της πραγματικής ομιλίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως αυτή μεταδόθηκε ολόκληρη από την κρατική τηλεόραση, επιχειρήθηκε με το γραπτό κείμενο της ομιλίας του (μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα των ΝΕΩΝ, http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4660423), όπου αλλοιώθηκε ολόκληρη η φράση που δημιούργησε σάλο: Παραποιήθηκε η φράση που μίλησε για την «τιμωρία των Ελλήνων», αφαιρέθηκε η λέξη «τιμωρία» και αντικαταστάθηκε από την λέξη «υποδαυλίσουμε» - η οποία είναι εντελώς άσχετη με την πρόταση και μάλιστα οδηγεί και στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα από αυτό που ήθελε να δώσει ο πλαστογράφος της ομιλίας - και συνολικά ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ η επίμαχη έκφραση!

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν το defencenet.gr πήρε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού, σε σχεδόν ζωντανό χρόνο και άσκησε την δέουσα κριτική στην φράση του «αν υπάρχει συνεχώς διάθεση ... τιμωρίας σε βάρος των Ελλήνων, θα πάψει η κρίση να αποτελεί ευκαιρία»!

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την αρχική προσέγγισή μας. Αυτό που ακολούθησε όταν μοιράστηκε η ομιλία τόυ πρωθυπουργου, δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα ιστορικά της χώρας: Πλαστογραφήθηκε ολόκληρο το συγκεκριμένο απόσπασμα, καθώς αυτοί που είχαν την ευθύνη της ομιλίας, προφανώς θορυβήθηκαν από την έκταση που έδωσε το defencenet.gr (ένας πρωθυπουργός μιλούσε για … «τιμωρία του λαού του»!) και αλλοίωσαν το κείμενο στην απομαγνητοφώνηση!

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε κατ’εντολήν του Γ.Παπανδρέου, απλά κάποιος στο γραφείο του μπορεί να αισθάνθηκε «βασιλικότερος του βασιλέως» και να αλλοίωσε το κείμενο.

Είδαμε λοιπόν την ακριβή φράση, όπως μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση (προκαλούμε με προβολή του συγκεκριμένου βίντεο) και ιδού πως … μετεξελίχθηκε σε λίγες ώρες το απομαγνητοφωνημένο κείμενο με την ψευδή φράση που ουδέποτε ελέχθη. Υπογραμμισμένη είναι η ακριβής φράση που έχει αλλοιωθεί:

«Γιατί ξαφνικά, ένας άνθρωπος, από τον οποίο έχει ζητηθεί να δώσει τα πάντα και είναι φορολογούμενος, και εξακολουθεί να δίνει, ή είναι συνταξιούχος και εξακολουθεί να δίνει, έχει προβλήματα. Οι Έλληνες δεν έχουν να δώσουν πια πολλά, εκτός από ένα πνεύμα αλλαγής, προσπάθειας και προσαρμογής. Και αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει αυτό το πνεύμα να το υποδαυλίσουμε - αν μπορώ να το πω έτσι».

Η αληθινή έκφραση, όπως μεταδόθηκε από την τηλεόραση ήταν: «Και αυτή την στιγμή δεν πρέπει αυτό το πνεύμα να το τιμωρήσουμε γιατί η κρίση θα πάψει να είναι ευκαιρία»!

Και πως θα μπορούσε η λέξη «τιμωρία» να αντικατασταθεί από την λέξη «υποδαυλίσουμε»; Ακόμα και ο Γ.Παπανδρέου που κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους, εντός και εκτός κυβέρνησης, ότι δεν μιλάει καλά ελληνικά δεν θα μπορούσε να διατυπώσει την έκφραση «Δεν πρέπει να υποδαυλίσουμε το πνεύμα αλλαγής και προσαρμογής»!

«Υποδαυλίζω» νομίζουμε ότι οι πάντες αντιλαμβάνονται τι σημαίνει. Ακόμα και εν τη ευρεία, (πολύ ευρεία..) έννοια της - ας πούμε – «ενίσχυσης», θα σήμαινε ότι τους καλεί «να μην … ενισχύσουν το πνεύμα αλλαγής, προσπάθειας και προσαρμογής»! Τόσο χοντροκομμένη και βλακώδης είναι η παραποίηση που εν πάση περιπτώσει αδικεί και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Φυσικά η αλλοίωση δικαιώνει απόλυτα το defencenet.gr που έκανε focus στην συγκεκριμένη φράση, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι μία πολιτική θέση η οποία θα κριθεί. Με ποιο δικαίωμα αλλοιώνουν την ομιλία του πρωθυπουργού;

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει κάποιος να πει στο πρωθυπουργικό γραφείο (γιατί είμαστε βέβαιοι ότι ο Γ.Παπανδρέου ξέρει τις έννοιες), ότι το BRIC δεν είναι snacks, ούτε ορεκτικά γράφοντας ότι ο πρωθυπουργός είπε τα “Bricks” στην φράση της ομιλίας που έστειλαν: «Θα πρέπει να ξέρουμε ακριβώς ότι δεν χρειαζόμαστε μόνο θεσμικές αλλαγές, δεν χρειάζεται μόνο να αντιστεκόμαστε στις πιέσεις των οικονομικών αγορών, αλλά και να κοιτάξουμε τι σημαίνει ανταγωνισμός και από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, από τα «Bricks» και από αλλού».

Και αν το είπε εν τη ρύμη του λόγου του έπρεπε να διορθωθεί. BRIC είναι η οικονομική ένωση των Brazil, Russia, India, China! Και δεν είναι «τα», αλλά «η» (ένωση) ή έστω αν θέλουμε να παίξουμε με την λέξη που σημαίνει "τούβλο" στα αγγλικά μπορούμε να πούμε "το" (τούβλο). Αλλά "τα τούβλα", όχι! Εκτός και αν εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια...

A, και δεν … τρώγεται αυτή η ένωση, όπως τα πολύ νόστιμα bricks…

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε και κάτι άλλο: Είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ότι «δεν χρειάζεται την υποστήριξη των πολιτών για να σώσει την πατρίδα του». Η ακριβής φράση είναι:

«Και πάρα πολλοί με ρωτάνε: «μα έχετε την υποστήριξη;». Η απάντηση είναι: πραγματικά, δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Είπα ότι είμαι εδώ για να δουλέψω για την πατρίδα μου, για να σώσω αυτή την πατρίδα, να την αλλάξω. Τώρα, είτε με ξαναψηφίσουν, είτε όχι, δεν είναι πραγματικά το πρόβλημά μου. Το πρόβλημά μου είναι να σώσω την Ελλάδα».

Έχει παρεξηγήσει κάποια πράγματα ο πρωθυπουργός μας: Σωτήρες, χωρίς την βούληση και την υποστήριξη των πολιτών, δεν μπορούν να υπάρξουν σε δημοκρατικά καθεστώτα. Από μεσσιανιστικές αντιλήψεις διακατέχονται μόνο οι δικτάτορες ή άτομα με διαταραγμένη προσωπικότητα. Αντε, κι ο ... Ε.Βενιζέλος!

Θεωρούμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο και φυσικά ούτε το τρίτο. Απλά κάνει ένα μεγάλο, κολοσσιαίο πολιτικό λάθος, που θα στοιχίσει ακριβά σε ένα ολόκληρο Έθνος. Και το χειρότερο είναι ότι πιστεύει πως μας σώζει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr