Blogger Widgets

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο "θησαυρός" για τον οποίο "η Τουρκία αξίζει να κάνει πόλεμο"!


Ο εκνευρισμός της Άγκυρας με το θέμα των ερευνών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό τι δεν μπορεί να αρπάξει! Γιατί αυτά που θα ήθελε νε έχει απλά δεν της ανήκουν!

Στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ,το ζήτημα των ενεργειακών πόρων της Μεσογείου από τους οποίους η Άγκυρα μένει εκτός θα συζητηθεί εκτενώς ,σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah.

Τι πιστεύει λοιπόν ότι χάνει η Τουρκία και αντιδρά τόσο επιθετικά;

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στις περιοχές που γίνονται οι έρευνες ξεπερνούν σε αξία τα 7 τρις δολάρια!

Το 2010 το Γενικό Επιτελείο ζήτησε από γνωστούς και έμπειρους μ΄ αυτά τα θέματα επιστήμονες να απαντήσουν σ΄ ένα ερώτημα:

•”Αξίζει να διακινδυνεύσει ένα πόλεμο η Τουρκία για τα αποθέματα ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο”;

Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά ναι.

Οι υπηρεσίες της Τουρκίας εκτιμούν ότι στο κοίτασμα “Λεβιάθαν” και στη περιοχή Ταμάρ,υπάρχουν αποθέματα 700 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου,τα οποία θα φθάσουν το 1,8 τρισεκατομμύριο! Αρκετά για να εξασφαλίσουν τις ανάγκες της Ευρώπης για έξι χρόνια.

Στη περιοχή μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου-Κρήτης η Τουρκία υποστηρίζει ότι υπάρχουν 15 τρις κυβικά μέτρα!

Οι Τούρκοι δηλώνουν…στριμωγμένοι με 41.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ΑΟΖ . Η Ελλάδα έχει 71.000 και η Κύπρος 33.000. Αυτοί οι αριθμοί τρελαίνουν την Άγκυρα!

onalert.gr