Blogger Widgets

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Σχέδιο Β'" με επιτάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις αν πτωχεύσει η χώρα...

«Δεν θα χάσουμε τη χώρα, επειδή κάποιοι
 μας έστειλαν στη πτώχευση»
κατέληξε η ίδια πηγή
“Σχέδιο B’” με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους, πρόκειται να ενεργοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, σε περίπτωση η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και υπάρξουν δυσχέρειες στην χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο ο κάθε Κλάδος ξεχωριστά έχει ασχοληθεί, θα υπάρξει μέχρι και επίταξη καυσίμων από τα ΕΛΠΕ, αλλά και παντός είδους αναγκαίου υλικού (τροφίμων, λιπαντικών, οχημάτων, ακόμα και ... πλοίων της ακτοπλοϊας), αν δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής ή άρνησης των εν λόγω εταιρειών να παράσχουν τα απαραίτητα εφόδια για τηννυποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ενημέρωση πριν ακριβώς από μία εβδομάδα από τα ΕΛΠΕ προς τους τρεις Κλάδους, ότι διακόπτουν τη παροχή καυσίμων αν δεν εξοφληθούν άμεσα, έχει θορυβήσει Στρατό και Αεροπορία, αλλά ακόμα και το Π.Ν. το οποίο δεν περιλαμβάνεται στους οφειλέτες, αλλά δεν αποκλείεται να περιλαμβάνεται και αυτό στο μέλλον.

Αλλά αυτό θα ισχύσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως τα τρόφιμα, τα αναλώσιμα ανταλλακτικά κλπ., αλλά και στις μισθοδοσίες για τις οποίες υπάρχει ειδική πρόβλεψη να συνεχιστούν σε οποιαδήποτε πέρίπτωση, ακόμα και με κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να μείνουν ούτε ένα λεπτό χωρίς αυτά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία τους, ειδικά αυτή την εποχή» διαβεβαίωσε το defencenet.gr ανώτατη πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Το σχέδιο για τις επιτάξεις σε καιρό πολέμου, βγήκε από το ράφι "ξεσκονίστηκε», προσαρμόστηκε και είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή ανά πάσα στιγμή. «Τα πάντα στη χώρα ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις από την στιγμή που αυτό κριθεί απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια» τονίστηκε αρμοδίως. «Δεν θα χάσουμε τη χώρα, επειδή κάποιοι μας έστειλαν στη πτώχευση» κατέληξε η ίδια πηγή…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr