Blogger Widgets

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανοικτά της Πάφου το PIRI REIS και τα τουρκικά πολεμικά

Τελευταία ενημέρωση της πορείας του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους 1:15. Απροκάλυπτα πλέον οι Τούρκοι αμφισβητούν την Ελληνο-Κυπριακή ΑΟΖ όταν οι έρευνες σε εκείνη την περιοχή δημιουργούν τετελεσμένο γεγονός.








Διαβάστε παρακάτω από  defencenet.gr
Mέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα στο "Οικόπεδο 1", ανοικτά και νοτιοδυτικά της Πάφου, εντός της ακτίνας δράσης των βλημάτων εδάφους-επιφανείας ΜΜ-40 Εxocet Block II, βρίσκεται η τουρκική αρμάδα με το ερευνητικό πλοίο KOCA PIRI REIS, το σκάφος το συνοδεύει μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.

Πρόκειται περί πειρατικής ενέργειας 100% και θα πρέπει να υπάρξει ελληνική αντίδραση άμεση, αν δεν θέλουμε να θεωρηθούν λόγια του αέρα τα περί "Ύπαρξης της Κύπρου στον σκληρό πυρήνα της ελληνικής ασφάλειας".

Μετά την Σμύρνη, το μεσημέρι της Παρασκευής το πλοίο κατευθύνθηκε με μέγιστη ταχύτητα στα διεθνή ύδατα και πλέει νοτιοανατολικά με ταχύτητα 8,5 κόμβων.

Το πλοίο βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τον τελικό του προορισμό.

Εάν τελικά το πλοίο πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ειδικότερα στο οικόπεδο Νο.1 μέσα στο οποίο αυτή τη στιγμή πλέει, τότε θα πρέπει να υπάρξει απάντηση, και μάλιστα δυναμική.