Blogger Widgets

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ερντογάν: Όχι στην κυπριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!



Ο ανεκδιήγητος Τούρκος πρωθυπουργός, νέο-Οθωμανός «φίλος» των Ελλήνων πρωθυπουργών, κλιμακώνει με κάθε τρόπο την ένταση στην περιοχή, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε όσους τον θεωρούσαν κάτι διαφορετικό από το «στρατιωτικό κατεστημένο» της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, απειλεί τώρα την ΕΕ ότι «δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους Ελληνοκύπριους, αν αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ, πριν επιτευχθεί μια συμφωνία ενοποίησης του, διχασμένου νησιού, μεταξύ των δύο εθνοτήτων»!

Απείλησε μάλιστα την ΕΕ ότι αν η Κύπρος αναλάβει, όπως προβλέπεται στις 12 Ιουλίου, τη προεδρία της ΕΕ, θα παγώσει κάθε σχέση της χώρας του με την ΕΕ. «Η Τουρκία δεν συνδιαλέγεται με μια αυτοαποκαλούμενη χώρα», δήλωσε ο Ερτογάν, αποστομώνοντας όλους όσοι, εν Ελλάδι, πίστευαν ότι μπορούσαν να «τα βρουν» με τους φασίστες της Άγκυρας, όπως ο Τσάμπερλεν, το 1938, πίστευε ότι μπορούσε να συνδιαλλαγεί με τον Χίτλερ και να περιορίσει την αρπακτική του μανία.

Οι απανταχού δικτάτορες, άσχετα αν κερδίζουν την εξουσία με εκλογές – και ο Χίτλερ εξελέγη- έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης. Η ιστορία διδάσκει, αρκεί να μπορείς να την ακούς.



defence-point.gr