Blogger Widgets

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ


Του  Παναγιώτη Τελεβαντου

Ο Παναγιότατος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Αθωνα, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πιέσεις της Ευρωπαικής Ενωσης και των ΗΠΑ θα αποδώσουν και θα ανοίξει τελικά η Σχολή.

Ταυτόχρονα ο Παναγιότατος εξέφρασε την απογόητευσή του, επειδή - παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις του - ο κ. Ερντογάν, όχι μόνον δεν άνοιξε τη Σχολή, αλλά τώρα θέτει θέμα αμοιβαιότητας για να....
δεχθεί να υλοποιηθεί το αίτημα.

Μια προσεκτική ανάγνωση των λόγων του Παναγιότατου δείχνει την απόγνωσή του για την Τουρκική αδιαλλαξία αλλά και τη δολιότητα και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που παρεμβάλλονται από τον Τούρκο πρωθυπουργό που εμποδίζουν το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Πέραν της γνωστής αδιάλλακτης και παρελκυστικής τακτικής των Τούρκων και της σκληρής διαπραγματευτικής τους τακτικής να μη δίνουν τίποτα και να ζητούν τα πάντα η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή, υπό τις παρούσες συνθήκες, κάθε άλλο παρά ευνοεί ευόδωση του αιτήματος του Πατριαρχείου.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει. Εδώ την Ελληνική ΑΟΖ και δεν τολμά να την ανακηρύξει ενώ τα τουρκικά πλοία πλέουν ανενόχλητα μέχρι το Σούνιο και θα μπορέσει να βοηθήσει το Πατριαρχείο και τη Σχολή της Χάλκης;

Στο μεταξύ η Τουρκία είναι πολύ οργισμένη από την ισχυρή συμμαχία Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου, ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας και γενικά Ευρωπαικής Ενωσης για την εξόρυξη αερίου, που την οδήγησε σε απομόνωση.

Επομένως ποιος θα πιέσει την Τουρκία για να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπως μάταια αναμένει ο Παναγιότατος;

Είναι βέβαιο ότι στο προβλεπτό μέλλον το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή λείπουν δυστυχώς όλες οι δυνατότητες πίεσης προς την Τουρκία για να ενεργήσει σύμφωνα με το δίκαιο και τη νομιμότητα!

panayiotistelevantos.blogspot.com