Blogger Widgets

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Kαταρρέει το σύστημα ;;

Άγριες αποδοκιμασίες στον Γιώργο Καμίνη   Εκρηκτικό κλίμα

Κατάληψη στα γραφεία της ΚΕΔΕ από εξαγριωμένους εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ήρθαν στα χέρια με δημάρχους. Γιούχαραν τον Γ. Καμίνη (Vids)

Για τις 5 το απόγευμα μεταφέρθηκε η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών, Χ. Καστανίδη. Τρεις φορές χρειάστηκε να αλλάξει αίθουσα, λόγω καταλήψεων στα υπουργεία.
Στα γραφεία της ΚΕΔΕ στο κέντρο της Αθήνας εισέβαλαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ενώ ετοιμάζονταν να συνεδριάσουν οι Δήμοι για την εκλογή προέδρου.
Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Καθώς έβγαινε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, αποδοκιμάστηκε, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να τον πλησιάσουν και πέταξαν καφέδες και νεράΕκρηκτικό κλίμα

Επεισόδια ΚΕΔΚΕ by fon1972Τις αποδοκιμασίες των εξαγριωμένων εργαζομένων, αλλά και μπουκάλια, δέχθηκε ο δήμαρχος Συκεών Θεσσαλονίκης, Σίμος Δανηιλίδης.

"Δεν έχουμε να φάμε κι εσείς μας τα παίρνετε όλα", φώναζαν οι εργαζόμενοι.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega σήμερα Πέμπτη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλος, ανακοίνωσε την άμεση έναρξη αποκομιδής των απορριμμάτων.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ως προς τον τρόπο και το ποιοι θα επιστρατευτούν για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ο υφυπουργός είπε: "Υπομονή λίγες ώρες και θα δείτε".

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

"Δεν κάνουμε πίσω", δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

"Εμείς θέλουμε και την κοινωνία μαζί μας. Είναι και δικός μας και δικός τους αυτός ο αγώνας. Ζητάμε κατανόηση από τους πολίτες. Εμείς θα τα μαζέψουμε τα σκουπίδια", δήλωσε, σημειώνοντας πως είναι ανοιχτοί σε πρόταση και υιοθέτηση άλλου τρόπου διαμαρτυρίας εκ μέρους των πολιτών.


Αδιέξοδη συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών

Άκαρπη απέβη η συνάντηση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ - ΟΤΑ) με τον υπουργό Εσωτερικών, Χ. Καστανίδη, χθες το βράδυ.

Οι μεν εργαζόμενοι επιμένουν στις καταλήψεις, η δε κυβέρνηση κάνει λόγο για "εκβιασμό" εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων εις βάρος των πολιτών.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των "Νέων" για το "κόλπο" των καταλήψεων, κατά το οποίο οι εργαζόμενοι, παρότι ουσιαστικά δεν ασκούν τα καθήκοντά τους, συνεχίζουν να λαμβάνουν τις αμοιβές τους, ο κ. Μπαλασόπουλος, χαρακτήρισε τις καταλήψεις ως τον πλέον "ουσιαστικό τρόπο" αντίδρασης.

"Στη σημερινή συγκυρία δεν μπορεί να στρέφεται μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι", τόνισε στον Φλας 96, ο κ. Κουκουλόπουλος, αναφερόμενος σε εκείνους που κάνουν τις καταλήψεις.


Κλιμάκωση κινητοποιήσεων και στον ΧΥΤΑ Μαυρομάχης

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις στο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης και τους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου και Θερμαϊκού θα συνεχιστούν μέχρι τη 19η Οκτωβρίου, ημέρα γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι θα επεκταθούν οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης καθώς και σε δημοτικά κτίρια.

Το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει νέα σύσκεψη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και πορεία στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της ίδιας μέρας.


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, παρά τις διαβεβαιώσεις περί τερματισμού της απεργίας λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών (Vid)