Blogger Widgets

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πατριάρχης Μόσχας: "Η Αγία Ζώνη έδειξε ότι η πίστη μας είναι ζωντανή"


Από romfea.gr

Την ικανοποίηση του εξέφρασε προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στην Ρωσία.

«Προσκυνήσαμε την Αγία Ζώνη το μεγάλο αυτό ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας, να μας χαρίζει δύναμη πνευματική και σωματική. Ευχαριστούμε τον Ηγούμενο Εφραίμ, διότι η Αγία Ζώνη εξήλθε για πρώτη φορά από την Μονή για να έρθει στην Αγία Ρωσία», ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας από την Ιερά Μονή Ζασχατιέβσκι.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Κύριλλος, τόνισε ότι «η επίσκεψη της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία, έστειλε πολλά μηνύματα σε εκείνους που είναι μακριά από την Εκκλησία παρόλο που είναι βαπτισμένοι. Όταν είδαν να την προσκυνούν εκατομμύρια ανθρώπων, μέσα στο δριμύ κρύο και την βροχή, δείχνοντας έτσι ότι η πίστη είναι η δύναμη της Αγίας Ρωσίας, που πολλοί πίστευαν ότι είναι νεκρή».

«Η Αγία Ζώνη έδωσε την δυνατότητα να δούμε, αυτό το δυνατό και ισχυρό που κρύβεται στις ψυχές των ανθρώπων. Αυτό το ισχυρό είναι η βαθιά και ειλικρινή πίστη του ρωσικού λαού. Αυτή η πίστη είναι ακόμα ζωντανή, και οι πύλες της κολάσεως δεν θα υπερισχύσουν εναντίον μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης σε άλλο σημείο του κηρύγματός του, υπογράμμισε: «Προσευχόμαστε στην Βασίλισσα των Ουρανών να ενισχύσει την πατρίδα μας την Αγία Ρωσία, αλλά και να ενισχύσει την πίστη του ρωσικού λαού.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας είχε προσωπική συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο.

Τέλος ο Ηγούμενος Εφραίμ συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, και με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

"Με συγκίνησε ιδιαίτερα η προσεύλεση του ρωσικού λαού στην Αγία Ζώνη, αυτό είναι παρήγορο για εμάς και την πατρίδα μας", ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μεντβέντεφ.