Blogger Widgets

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη

Τραγωδία: Μεταξύ τραπεζιτών (Λ.Παπαδήμος) & ΔΝΤ (Π.Ρουμελιώτης)!
Βραχύβια και χωρίς καμία προοπτική, ότι και να συμφωνηθεί τώρα, δείχνει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί, ανεξάρτητα με το αν θα αναλάβει πρωθυπουργός ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, είτε ο Λ.Παπαδήμος με τον οποίο συναντήθηκε πριν λίγο ο Γ.Παπανδρέου.

Οι διαφορές και αντίθετη προσέγγιση των πραγμάτων μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ. είναι τόσο μεγάλες και σε τόσο βαθμό έντονες που είναι πρακτικά αδύνατον να επιβιώσει αυτή η κυβέρνηση, ίσως ούτε και μέχρι τον Φεβρουάριο. Πρακτικά μόλις ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμη να παραιτηθεί.

Ήδη είναι απίστευτο, αλλά συζητάνε επί δύο ημέρες και δεν έχουν καταλήξει σε όνομα πρωθυπουργού, ενώ τα δύο επικρατέστερα ονόματα αντιπροσωπεύουν για τους Έλληνες πολίτες την Σκύλα και την Χάρυβδη: Ο ένας εκπρόσωπος των τραπεζιτών και ο άλλος εκπρόσωπος του ΔΝΤ! Και μάλιστα ο πρώτος θέλει κυβέρνηση μέχρι το … καλοκαίρι!

Λένε ότι ο Α.Σαμαράς έχει υποχωρήσει και στο θέμα των πολιτικών προσώπων και θα τοποθετήσει στα τέσσερα υπουργεία (Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης, Προστασίας Πολίτη, Εσωτερικών), πολιτικά πρόσωπα ως υπουργούς.

Αν συμβεί αυτό και αποδεχθεί και τον Λ.Παπαδήμο, τότε θα έχει υποχωρήσει σε όλα τα μείζονα ζητήματα που έθετε ως όρους, πλην της παραίτησης του Γ.Παπανδρέου, αλλά με τι κόστος! Θα γίνει συνεταίρος σε μία κυβέρνηση που θα χρεωθεί πράγματα που δεν της ανήκουν εξαλείφοντας την οποιαδήποτε πιθανότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης εν συνεχεία αι δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να ανακάμψει

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Άμυνας θα το αναλάβει άνθρωπος της Ν.Δ. είτε πολιτικό πρόσωπο, είτε εξωκοινοβουλευτικό ια αυτό είναι ίσως το μοναδικό θετικό, μετά τον βαρύ τραυματισμό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα η ασφάλεια της χώρας λόγω του πολιτικού πραξικοπήματος.

Σε ότι αφορά τον Γ.Παπανδρέου υποστηρίζει ότι «Δεν παραδίδει σε κυβέρνηση που οι αντισυμβαλλόμενοι να τη θεωρούν υπηρεσιακή, ούτε σε ότι αφορά στη σύνθεσή της, ούτε σε ότι φορά στη διάρκεια της ζωής της".

Οι οπαδοί της λύσης Παπαδήμου μεταφέρουν ότι «Ο Α.Σαμαράς τελικά τον δέχθηκε». Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήδη αναχώρησε από την οικία του στο Καστρί για τη Βουλή προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιχειρεί να κλείσει την συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον διάδοχό του μεταξύ του «στυφού» και με εμμονές, όπως ο ίδιος παραδέχεται, Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος είναι «σάρκα από την σάρκα» των τραπεζιτών και του Π.Ρουμελιώτη, παλαιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ και παραπεμφθέντα στο Ειδικό Δικαστήριο, λόγω σκανδάλου Κοσκώτά (δεν είχε άρει την ασυλία του η Ευρωβουλή)...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr