Blogger Widgets

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προειδοποίηση για Ευρώπη από τον Nikolai Patrushev


Βαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο ισχυρός άνδρας χάραξης της ρωσικής πολιτικής σε θέματα ασφάλειας, προειδοποιώντας την ΕΕ να μην προχωρήσει στο εμπάργκο που σχεδιάζει να επιβάλλει στο ιρανικό πετρέλαιο.

Ο Nikolai Patrushev γενικός γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τόνισε πως από μια τέτοια κίνηση ο μόνος θα βγει ζημιωμένος θα είναι η ΕΕ και κανείς άλλος.

«Εάν η ΕΕ ακολουθήσει τους Αμερικανούς και επιβάλλει περιορισμούς στην εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου τότε οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που θα υποφέρουν πρώτοι και πιο πολύ από όλους και όχι οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου στα δικά τους αποθέματα», είπε ο Patrushev.

Πρόσθεσε πως λαμβανομένων υπόψη των προβλημάτων στην ευρωζώνη μια τέτοια κίνηση θα χειροτέρευε την κατάσταση, λέγοντας πως η ρωσική κυβέρνηση είναι σε γνώση των επικείμενων σχεδίων για επιβολή εμπάργκο, σχέδια τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν στη συνάντηση της 23ης Ιανουαρίου.


«Η ΕΕ είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός μας και πολιτικός εταίρο και το ευρώ είναι το δεύτερο πιο σημαντικό νόμισμα στα συναλλαγματικά μας αποθέματα.Είναι επομένως θεμελιωδώς σημαντικό για τη Ρωσία η οικονομία της ΕΕ να μην παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο, αντίθετα πρέπει να γίνει πιο δυνατή καθώς είναι ένα από τα σημαντικά κέντρα της παρούσης παγκόσμιας τάξης των πραγμάτων» είπε ο ισχυρός άνδρας του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr