Blogger Widgets

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Μας έλεγαν λεφτά υπάρχουν κι εγώ τους πίστευα»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για την κρίση, την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ αποκάλυψε και ένα ψέμα που είπε προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γηροκομείο στην Πεντέλη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κρίση λέγοντας ότι είναι μια «ευκαιρία για να μετανοήσουμε», παρά το γεγονός πως για την παρούσα κατάσταση υπεύθυνο είναι και «το στραβό μας το κεφάλι».
Ωστόσο ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «πρέπει να μπει ένας φραγμός σε ότι ζητούν οι ξένοι».

«Μας έλεγαν λεφτά υπάρχουν κι εγώ τους πίστευα».Μην περιμένετε να μας σώσουν οι ξένοι. Δεν είναι αλληλέγγυοι, μας το απέδειξαν. Μας θέλουν αποικία και η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποικία», ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας πως «η χώρα έχει γίνει ρημαδιό».Αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία, ο κ. Ιερώνυμος τη χαρακτήρισε «μύθο» ενώ δήλωσε ότι «υπάρχει προκατάληψη και προπαγάνδα για το θέμα της περιουσίας της Εκκλησίας».

«Δεν είναι δυνατόν μία κρίση οικονομική, πολιτική και κοινωνική να μην αφήσει ανεπηρέαστη την Εκκλησία. Θα εκμεταλλευτώ και το τελευταίο τετραγωνικό της περιουσίας της Εκκλησίας για να βοηθήσω τον κόσμο.»


Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούσε να πείσει τους αρμόδιους των υπουργείων να του δοθεί άδεια για να φτιάξει η Εκκλησία γηροκομείο στην Πεντέλη. Ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με το «τέρας» της γραφειοκρατίας.
«Μου είπαν ότι επιτρέπονται επαύλεις με πισίνες, αλλά όχι ιδρύματα», εξήγησε χαρακτηριστικά. Τι έκανε λοιπόν;
«Είπα ψέμματα ότι θα φτιάξω μια έπαυλη για τον εαυτό μου. Ολοκληρώνεται φέτος και μόλις είναι έτοιμη θα πω ότι έχει πολύ υγρασία εκεί για να μείνω και θα την παραχωρήσω στους γέροντες», κατέληξε.

Σε ότι αφορά τα «χαρτζιλίκια» των ιερωμένων για την τέλεση μυστηρίων, ο Αρχιεπίσκοπος ήταν κάθετος. «Είναι εκτροπή και όσοι το κάνουν θα πρέπει να τιμωρούνται», ανέφερε με αυστηρό τόνο ενώ δήλωσε σύμφωνος με μείωση του μισθού του με την προϋπόθεση να είναι για το καλό της χώρας.

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος σε μια παραίνεσή του προς τους νέους, υπογράμμισε ότι «όποιος δεν κάνει την επανάστασή του δεν είναι ευτυχισμένος».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr