Blogger Widgets

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

AΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ «ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Γ. ΑΧΙΛ. ΑΛΛΑΜΑΝΗΣ



Από την εφημερίδα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δόθηκαν χθες οι υποτροφίες του Ιδρύματος σε αριστούχους αποφοίτους των ΕΠΑΛ Ν. Καρδίτσας για το Ακαδημαϊκό έτος 2011-12.

Hμέρα επιβράβευσης και καταξίωσης ήταν η χθεσινή για τους αριστούχους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων του Ν. Καρδίτσας (ΕΠΑΛ), από το Κοινωφελές « Ίδρυμα Υποτροφιών ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΑΛΛΑΜΑΝΗΣ ».
Tο Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Γ. Α. ΑΛΛΑΜΑΝΗΣ» που εδρεύει στην Καρδίτσα απένειμε υποτροφίες σε αριστούχους αποφοίτους των ΕΠΑΛ Ν. Καρδίτσας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπ/σης το ακαδ. έτος 2011-12, δίνοντας τους την απαραίτητη οικονομική στήριξη για την ολοκλήρωση των σπουδών τους σε Ανώτερη Βαθμίδα.


Οι δύο νέοι υπότροφοι που 
παρέλαβαν το πόνημα
"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Ο άγιος της πολιτικής"
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Ανυφαντής Γεώργιος δικηγόρος, ο οποίος χαιρέτησε τους κ.κ. προσκεκλημένους και περιέγραψε τη διαδικασία της απονομής των δύο (2) νέων υποτροφιών για το ακαδ. έτος 2011-12, καλώντας το μέλος του Δ.Σ και Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Παπαλό Κωνσταντίνο για ένα σύντομο χαιρετισμό. 

Στον χαιρετισμό του ο κος Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος που στην σημερινή δύσκολη εποχή όπου η νεολαία μας βρίσκεται σε ανεργία και κινδυνεύει να παρασυρθεί από ευτελή πρότυπα και ψεύτικες υποσχέσεις εύκολης επιτυχίας με γρήγορο κέρδος, το «Ίδρυμα Υποτροφιών Γεώργιος Αχιλλέως Αλλαμανή » με τον θεσμό της επιβράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των ΕΠΑΛ ενισχύει την πίστη σε σταθερές αξίες και δικαιώνει την προσπάθεια, την εργατικότητα και την επιμέλεια. Παρακινεί τους νέους σε ευγενή άμιλλα και πρόοδο. 


Πιστεύουμε συνέχισε ο κος Δήμαρχος, ότι με τον τρόπο αυτό το Ίδρυμα συμβάλλει στην προκοπή και στην ανάπτυξη του τόπου μας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους φορείς και συμπολίτες μας.


Απευθυνόμενος τέλος προς τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση κ.κ Αλλαμανή Ευφροσύνη του Στυλιανού, Αλλαμανή Βικτώρια του Μιλτιάδη και Αλλαμανή Νικόλαο του Μιλτιάδη μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος, τόνισε την υποχρέωσή του να συγχαρεί και δημόσια το Ίδρυμα Αλλαμανή για τον αξιόλογο θεσμό που καθιέρωσε ο αείμνηστος θείος τους Γεώργιος Αχ. Αλλαμανής.

Ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών με τις επιταγές των 2.500 Ευρώ να επιδίδονται στους δύο (2) νέους υποτρόφους του Ιδρύματος από τους κ.κ Παπαλό Κωνσταντίνο και Αλλαμανή Ευφροσύνη.

Στους δύο  νέους υποτρόφους δωρίσθηκε επί πλέον και από ένας τόμος 780 σελίδων με τις 137 επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Ελαία».

Πρόκειται για τους:

Ø Καραπάνο Απόστολο του Χρίστου, απόφοιτο του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και φοιτητή της Σχολής Σ.Τ.ΕΦ. Μηχανολογίας του ΤΕΙ Λάρισας.

Ø Κοντοκώστα Ελένη του Ιωάννη απόφοιτο του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Επίσης επιδόθηκαν οι υποτροφίες από τους κ.κ Αλλαμανή Νικόλαο και Αλλαμανή Βικτώρια στις υποτρόφους του παρελθόντος έτους :

Ø Τσίντζα Σοφία του Κωνσταντίνου απόφοιτο του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Λάρισας που συνεχίζει κανονικά τις σπουδές της στο 2ο έτος σπουδών.

Ø Πλασταριά Ευαγγελία του Εμμανουήλ απόφοιτο του ΕΠΑΛ Σοφάδων και φοιτήτρια σήμερα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Λάρισας που συνεχίζει κανονικά τις σπουδές της στο 4ο έτος σπουδών.

Ως γνωστό το Ίδρυμα εδρεύει στην Καρδίτσα σε ιδιόκτητο γραφείο στον 4ο όροφο της οδού Ν. Χαρίτου 5 τηλ 2441027711 και διοικείται από 12 - μελές Διοικητικό Συμβούλιο και 5 - μελή Εκτελεστική Επιτροπή.

Από τη Γραμματεία του Ιδρύματος.