Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: το τάντεμ ως πολιτική δομή έχει δικαιωθεί



Φωτογραφία: RIA Novosti 
Νατάλια Κοβαλένκο 

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την προεδρία του κατάφερε να επιτύχει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά την εδραίωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας στη Ρωσία. Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους έκανε αυτή τη δήλωση στις 26 Απριλίου, απαντώντας κατά την τηλεοτική του συνέντευξη σε ζωντανή μετάδοση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων.


Κατεβάστε ηχητικό αρχείο - Download


Οι πολίτες της Ρωσίας αισθάνθηκαν πολύ πιο ελεύθερα στη χώρα τους. Οι άνθρωποι αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφράσουν τη γνώμη τους, να δηλώσουν τη θέση τους και βγήκαν στους δρόμους. Είναι δικαίωμά τους,- τόνισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

-Η γνώμη της μειοψηφίας αξίζει σεβασμό. Αλλά υπάρχει ακόμα και η πλειοψηφία. Σε όλο τον κόσμο η δημοκρατία σημαίνει αποφάσεις που παίρνονται από την πλειοψηφία και που έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλη τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια, είδαμε την πιο μαζική εμφάνιση των πολιτών της Ρωσίας σε συγκεντρώσεις. Νομίζω, ότι η αντίδραση της εξουσίας σ΄αυτές υπήρχε,- σημείωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Πολύ σύντομα στη Ρωσία θα εμφανιστεί η δημόσια τηλεόραση. Ο Μεντβέντεφ παραδέχτηκε ότι προηγούμενα δεν είδε την ανάγκη από τέτοια ΜΜΕ, ενώ τώρα η θέση του έχει αλλάξει.

-Το κράτος, όπως και ο ιδιώτης, πάντα εκφράζει τη θέλησή του. Στη Ρωσία, την Αμερική και στη Γαλλία. Το κάνει αυτό πότε σκληρά και πότε λεπτά, αλλά έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν, η δημόσια τηλεόραση είναι ο μοναδικός πόρος που δεν ανήκει σε κανέναν,- παρατήρησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ ως πιθανός πρωθυπουργός πρόβαλε το φθινόπωρο του 2011 την ιδέα για τον σχηματισμό ανοικτής κυβέρνησης.

-Η ανοικτή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εμπειρογνωμόνων. Δεν μπορεί και δεν θα παίρνει αποφάσεις για την κυβέρνηση στην οποία έχουν ανατεθεί τέτοιες αρμοδιότητες. Η πρόθεσή μου, αν πάρω την εντολή εμπιστοσύνης, είναι η εξής: «Θέλω ώστε η κάθε απόφαση να περάσει μέσα από αυτό τον χώρο των εμπειρογνωμόνων. Σε περίπτωση που μου υποδείξουν κάποια προβλήματα, που σχετίζονται με την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, δεν θα αποδεχτώ απλώς τέτοιες αποφάσεις,- τόνισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο νέος πρόεδρος - ο Πούτιν – θα μπει επικεφαλής της χώρας, που οι σχέσεις της με μία άλλη μεγάλη χώρα – τις ΗΠΑ – έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια Αν και εδώ υπάρχουν και άλυτα προβλήματα. Γίνεται λόγος, πρώτ’ απ’ όλα για την ανάπτυξη στοιχείων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη. Το πρόβλημα αυτό, όπως και πολλά άλλα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τα είχε συζητήσει επανειλημμένα με τον Πούτιν.

Στις 7 Μαΐου, όπως είναι γνωστό, ο Μεντβέντεφ θα παραδώσει τις αρμοδιότητές του στον νεοεκλεγμένο πρόεδρο- στον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Το τάντεμ σαν πολιτική δομή έχει πλήρως δικαιωθεί»,- παρατήρησε ο τωρινός πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ





http://greek.ruvr.ru