Blogger Widgets

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Προκλητικό δημοσίευμα της Sabah " Με τις άδειες ερευνών δώσαμε καλή απάντηση στους Έλληνες"


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ



Με προκλητικό δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Sabah κάνει αναφορά στις άδειες για έρευνες των τούρκων στην περιοχή κοντά στο Καστελόριζο και αναφέρει πως η Τουρκία εξέδωσε άδειες ερευνών «σε όλες τις ΑΟΖ στη Μεσόγειο»

« Κίνηση που θα εκνευρίσει του έλληνες. Με τις νέες άδειες δόθηκε απάντηση στην Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται πως έχει δικαίωμα ερευνών στη Μεσόγειο λόγω της ύπαρξης νήσων 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων» αναφέρει η Sabah.

H τουρκική εφημερίδα συνεχίζει και γράφει χαρακτηρηστικά « η Τουρκική εταιρεία πετρελαίου εξέδωσε άδειες μέχρι τη Ρόδο και τα σύνορα με την Αίγυπτο και ακόμα δυτικά της Κύπρου. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανέφεραν πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι σεισμικές έρευνες στην περιοχή. Πάντως ανέφεραν επίσης για έρευνες πετρελαίου ίσως προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός».

Η Sabah αναφέρει πως ουσιαστικά με την κίνηση αυτή η Άγκυρα έδωσε απάντηση στις έρευνες της Κυπρου σε συνεργασία με το Ισραήλ στη Μεσόγειο αλλά και στην Ελλάδα «που υποστηρίζει πως έχει δικαιώματα στη Μεσόγειο».

onalert.gr