Blogger Widgets

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αρχιεπίσκοπος: «Έχουμε πνευματική και όχι οικονομική κρίση γιατί αφήσαμε τον Θεό»


Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαϊου 2012 η Κληρικολαϊκή Συνεύλεση της 4ης, 16ης και 17ης Περιφερείας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

Στην εισήγηση που διαβάστηκε από τον ο Αρχιμ. Χριστόδουλο Μπίθα Αρχιερατικό προϊστάμενο της 17ης Περιφέρειας είχε ως κύρια θέματα τρεις βασικούς άξονες των προβλημάτων της Εκκλησίας : Α)Τον πνευματικό τομέα, Β) Τον οικονομικό τομέα και Γ) Τον Φιλανθρωπικό τομέα.

Μετά την εισήγηση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμου Παπαγιάννη, σχετικά με την λειτουργία και την συμπληρωματική βοήθεια, που χρειάζεται η Αρχιεπισκοπή για τα έργα που έχει αναλάβει, τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις ομιλίες των κληρικών και συνοψίζοντας τα θέματα, μίλησε για την σημερινή κρίση λέγοντας: «Σήμερα υπάρχουν πολλές κρίσεις, που δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάζουν την Εκκλησία, γιατί και εμείς είμαστε μέρος του κόσμου».
Ενώ συνέχισε με βασικούς παραλληλισμούς, από την Αγία Γραφή και τους διαλόγους του Κυρίου.
«Να μην σας φαίνεται περίεργο γιατί υπάρχει η κρίση, όταν έχουμε εγωκεντρισμό και δεν γνωρίζουμε το νόημα της ζωής. Είναι σύστημα η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο και την δημιουργούμαι εμείς οι ίδιοι. Έχουμε πνευματική και όχι οικονομική κρίση γιατί αφήσαμε τον Θεό» σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.