Blogger Widgets

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΟΛΕΜΙΚΟ κλίμα επιχειρούν να διαμορφώσουν οι Τούρκοι


Israeli spy drone detected in Turkey από presstv 
ΠΟΛΕΜΙΚΟ κλίμα επιχειρούν να διαμορφώσουν οι Τούρκοι, εμπλέκοντας και το Ισραήλ. Μέσω του Τύπου, αναπαράγουν διάφορα περιστατικά, προβάλλοντας ακόμη και σενάρια με περιστατικά αερομαχίας ισραηλινών και τουρκικών αεροσκαφών στις αρχές του έτους. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Star», υπάρχει ο ισχυρισμός πως τον περασμένο Ιανουάριο ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν παραβίαση συνόρων στο Χατάι και έγινε αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη.



Κατά την αερομαχία αυτή, που όπως γράφεται συνέβη τα μεσάνυχτα της 19ης Ιανουαρίου, τουρκικά και ισραηλινά αεροσκάφη «κλείδωσαν» αμοιβαία τους πυραύλους τους. Συμπληρώνεται ότι παρουσιάστηκε σχετικό βίντεο στην ιστοσελίδα «Dailymotion».

Η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ισραηλινά αεροσκάφη F-15 πραγματοποίησαν επί μια ώρα πτήσεις πάνω από το Χατάι. Το Δεύτερο Αρχηγείο Αεροπορικών Δυνάμεων στο Ντιγιάρμπακιρ διαπίστωσε ξένα πολεμικά αεροσκάφη στην περιοχή και μετά την εξέλιξη αυτή απογειώθηκαν F-16 από τη βάση του Ιντσιρλίκ, τα οποία εντόπισαν και άρχισαν να παρακολουθούν τα ισραηλινά αεροσκάφη.

Τα τουρκικά αεροσκάφη «κλείδωσαν» τα ισραηλινά και περίμεναν άδεια για εντολή «να κτυπηθούν». Η εντολή, προστίθεται, δεν δόθηκε, ενώ στο διάστημα αυτό και τα ισραηλινά αεροσκάφη «κλείδωσαν» τα τουρκικά μαχητικά.

Εξάλλου, η τουρκική εφημερίδα «Ζaman» γράφει ότι υπήρξε ισχυρισμός πως τα αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει στις 14 Μαΐου τον «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους, παραβίασαν και τον τουρκικό εναέριο χώρο πριν από 4 μήνες.

Προστίθεται ότι η Τουρκία είχε κλείσει στο Ισραήλ τον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου επειδή δεν είχε ζητήσει συγγνώμη και δεν κατέβαλε αποζημίωση για την επίθεση εναντίον του πλοίου «Μavi Μarmara», ενώ αναφέρεται ότι αφαίρεσε το Ισραήλ από το πρόγραμμα εκπαιδευτικής πτήσης «Αετός Ανατολίας».
http://www.philenews.com/digital/