Blogger Widgets

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

4o Σώμα Στρατού. Η αιχμή του δόρατος

Διάβαση του Έβρου με Leopard 2A4 και Μηχανοκίνητο Πεζικό από το 4ο ΣΣ

Με μία εντυπωσιακή άσκηση διάβασης ποταμού στην ακριτική περιοχή του Δέλτα του ποταμού Έβρου απαντούν οι μονάδες του 4ου Σώματος Στρατού στην τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή και στις διαρκείς προσπάθειες των Τούρκων πολιτικών να κάμψουν το ηθικό του λαού με υποτιμητικές και εκφοβιστικές δηλώσεις.







Οι τεθωρακισμένες μονάδες και τα μηχανοκίνητα Τάγματα του 4ου Σώματος Στρατού απέδειξαν για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης τους και την ετοιμότητα του στρατιωτικού υλικού που
παρα τι δυσμενή οικονομική συγκύρια με τις ακατάπαυστες προσπάθειες των στελεχών
των EΕΔ συνεχίζει να αποτελεί παράγοντα ισχύος για την Ελλάδα.







Με επιθετικό πνεύμα οι τεθωρακισμένες μονάδες του 4ου ΣΣ ασκήθηκαν στην διάβαση υδάτινου κωλύματος στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου αξιοποιώντας κάθε σύγχρονο μέσο που διαθέτουν οι μονάδες αυτές, όπως άρματα μάχης Leopard 2A4, οχήματα VBL, ΤΟΜΠ Μ-113 υπο τις πιο ρεαλιστικές συνθήκες ως αν βρισκόμασταν σε πόλεμο.



Οι άνδρες του μηχανικού κατάφεραν τη ζεύξη του ποταμού μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αποδεικνύοντας ότι η εκπαίδευση αποδίδει ακόμα και υπό συνθήκες πίεσης. Τα άρματα μάχης του ΕΣ με σταθερή ταχύτητα διέσχισαν την γέφυρα που το μηχανικό είχε αναπτύξει ενώ την ίδια ώρα μονάδες του μηχανοκίνητου Πεζικού διέσχιζαν το ποτάμι με τα Μ113.

Η άσκηση αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΕΣ ο οποίος δεν ξεχνά την αποστολή του και ακόμα και υπο τις πιο δυσμενείς οικονομικές συνθήκες διατηρεί το επιθετικό
του πνεύμα ανεπηρέαστο στέλνοντας μηνύματα αποτροπής αλλά και
αποφασιστικότητας στην άλλη πλευρά του Έβρου


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr