Blogger Widgets

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η Εκκλησία της Κύπρου αρωγός σε άπορες οικογένειες της Βορείου Ελλάδος


Στο πλαίσιο της βοήθειας που προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε άπορες οικογένειες και στα συσσίτια για άπορους των Εκκλησιών στη Βόρεια Ελλάδα, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, π. Ιερώνυμος Πυλιώτης, πρόσφερε στις αρχές του μήνα, για τέταρτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2012, 47 τόνους με τρόφιμα και κρέας σε 10 Ιερές Μητροπόλεις στη Βόρεια Ελλάδα (Εδέσσης, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Δημητριάδος και Αλμυρού, Σισανίου και Σιατιστής, Πολυάνης και Κιλκισίου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Σιδηροκάστρου, Βέροιας, Νάουσης και Καμπανίας, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Καστοριάς) στο Δήμο Καλαμαριάς και στο Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (άπορες οικογένειες Κυπρίων).

Κατόπιν εισήγησης του Γενικού Προξένου και της Προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, δόθηκε βοήθεια και σε 3 φορείς της πόλης (Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδας και Γηροκομείο Ξάνθης).

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωτοσύγκελλος είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, τον οποίο ενημέρωσε για τη βοήθεια που προσφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε άπορες οικογένειες στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι, «παραμένει στη διάθεση του Πανοσιολογιότατου για τυχόν βοήθεια όσον αφορά τις ανάγκες της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης σε τρόφιμα». Συζήτησαν επίσης, τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση και στις δύο χώρες.
Πρόναος