Blogger Widgets

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Να ακούσουμε κι εμείς τη δυνατή σφαλιάρα που έφαγε η Άγκυρα.Είναι διδακτική



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το χαστούκι που έφαγε η Άγκυρα είναι το πιο ηχηρό και επίπονο από τα πολλά που έχει “εισπράξει”.

Όπως όλα δείχνουν η συριακή αεράμυνα έδωσε ένα καλό μάθημα στην πιο “άτακτη” και διαρκώς στην…παρανομία πολεμική αεροπορία του ΝΑΤΟ. Η κατάρριψη του RF 4 ,έξω από τις ακτές της Συρίας απέδειξε ότι η Άγκυρα έχει τόσο θράσος ώστε θεωρεί …φυσιολογικό να στέλνει τα φωτογραφικά αεροσκάφη της σε γειτονικές χώρες για …φωτογράφηση.Ενέργεια που και το ίδιο το ΝΑΤΟ θεωρεί εχθρική ενέργεια. Αν το τουρκικό RF 4 πετούσε στις ακτές της Συρίας με εντολές του ΝΑΤΟ είναι μια εκδοχή ,αλλά δεν αλλάζει τη ουσία.

Για το τουρκικό θράσος φέρουμε σαν χώρα μεγάλη ευθύνη.Η διαχρονική κατευναστική τακτική μας στα όσα απίθανα και προκλητικά έκαναν και κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και στη Κρήτη έχει συμβάλει σημαντικά στο τουρκικό θράσος. Τα όσα έγιναν στη Κρήτη με το θάνατο του Κώστα Ηλιάκη είναι τα πιο ενδεικτικά.Και βέβαια τα όσα ακολούθησαν με τη παράδοση του Τούρκου πιλότου στους συμπατριώτες του σαν να μην έγινε και τίποτα.

Το χαστούκι που έφαγε η Άγκυρα τη σόκαρε και η αμήχανη αντίδρασή της το έδειξε. Αυτό που θέλουν να αποφύγουν είναι η καθαρή παραδοχή ότι το αεροσκάφος τους καταρρίφθηκε.Γιατί αν το παραδεχτούν θα πρέπει να αντιδράσουν κι αναλόγως.Και δεν το αντέχουν.



Όπως δεν άντεξαν να αντιδράσουν τις έρευνες και στις εξορύξεις που κάνουν Κύπριοι και Ισραηλινοί στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.Τότε έβγαλαν το “σαπάκι” Πίρι Ρέϊς να κάνει βόλτες ,χωρίς να τραβήξει τη προσοχή κανενός.

Τελικά οι μόνο που τους δίνουμε δικαίωμα είμαστε εμείς.Δεν λέμε ότι πρέπει να αρχίσουμε να πατάμε κουμπιά,αλλά θα πρέπει να ακούσουμε τον ήχο της …καρπαζιάς που έφαγε η Άγκυρα και να ξαναδούμε τις κόκκινες εθνικές γραμμές μας που ο Κώστας Σημίτης και όσοι τον ακολούθησαν φρόντισαν να ξεθωριάσουν.Και να μην τις ξεπεράουμε. Το ΄χουμε δοκιμάσει σε κάποιες περιπτώσεις.Κι ενώ διαπιστώσαμε ότι οι Τούρκοι έκαναν πίσω,εμείς επιμέναμε να μην αλλάζουμε τακτική.

Να αναλύσουμε τα δεδομένα στη περιοχή τα οποία είναι υπέρ μας και περιμένουν απλά να τα εκμεταλλευθούμε.

Πρώτα απ΄ όλα ας σταματήσουμε να διακατεχόμαστε από τουρκοφοβία.

onalert.gr