Blogger Widgets

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

"Φωτιά στην Αν.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία".Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας


Φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ).

Χαρακτηρίζει ''επιθετική'' ενέργεια της Συρίας την κατάρριψη του κατασκοπευτικού Φαντομ, προαναγγέλει ότι θα διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει΄''με αποφασιστικότητα'', παίρνει θέση ως να ήταν η νεώτερη εκδοχή της ...Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τις εξελίξεις στην Αιγυπτό,το Ιρακ ,την Λιβύη(!) αλλά προαναγγέλλει και κάτι άλλο :

Οτι θα συνεχίσει με πλήρη συνεργασία τα''μέτρα προστασίας'' των ΄΄δικαιωμάτων''΄της ίδιας και του ψευδοκράτους στην Ανατολική Μεσόγειο, προφανώς εννοώντας τις παράνομες και εικίνδυνες εξαηγγελίες για πετρελαιο και φυσικόμ αέριο σε ΑΟΖ που δεν της ανήκουν!
Το onalert παρουσιάζει ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωση που εξεδόθη από την Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ) μετά την χθεσινή καθιερωμένη του συνεδρίαση .

Η ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, έχει ως εξής :

<< Στην Σύνοδο οι εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την ασφάλεια της χώρας.

Α. Στην Σύνοδο επισημάνθηκε ότι με τον ισχυρότερο τρόπο και με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως έγινε μέχρι σήμερα, με ουσιαστικό τρόπο και μια πολύπλευρη προσέγγιση θα συνεχιστεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας επιστρατεύοντας όλες τις δυνατότητες.

Υπογραμμίστηκε πως οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν θα μπορέσουν να σαμποτάρουν τα λογικά βήματα που θα πραγματοποιηθούν για την εγκαθίδρυση της κοινωνικής ειρήνης και θα επιδειχθεί βούληση προς την κατεύθυνση της επίλυσης του θέματος.


Β. Συζητήθηκε λεπτομερώς το θέμα του αεροσκάφους μας που κτυπήθηκε από την Συρία στον διεθνή εναέριο χώρο στις 22 Ιουνίου 2012 , ενώ δεν έφερε όπλα και ενώ εκτελούσε καθήκοντα δοκιμής και εκπαίδευσης. Επισημάνθηκε ότι η Τουρκία έναντι αυτής της επιθετικής ενέργειας διατηρώντας όλα τα δικαιώματα της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο θα κινηθεί με αποφασιστικότητα.

Οι εξελίξεις στην Συρία αξιολογήθηκαν με τρόπο ουσιαστικό και διατυπώθηκε ότι για τον τερματισμό το γρηγορότερο δυνατό της αιματοχυσίας στην χώρα αυτή, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ο δρόμος της μεταβατικής περιόδου προς την κατεύθυνση των νόμιμων αιτημάτων του λαού και πέραν αυτού αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που βιώνονται στην περιοχή των συνόρων.


Γ. Υπογραμμίστηκε πως η Τουρκία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα αποδίδοντας σημασία στην ασφάλεια , στην σταθερότητα και στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και υπό αυτήν την έννοια επισημάνθηκε πως αποδίδεται σημασία στην επίλυση της πολιτικής κρίσης η οποία συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες , το ταχύτερο δυνατό σε δημοκρατικό και συνταγματικό πλαίσιο.


Δ. Αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση η ανακοίνωση των Προεδρικών εκλογών που έφεραν μεγάλη σημασία για την πρόοδο του δημοκρατικού χρονοδιαγράμματος αλλαγής της Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα αυτή στις 16-17 Ιουνίου 2012. Τονίστηκε η σημασία της ολοκλήρωσης έγκαιρα και με επιτυχία προς την κατεύθυνση των αιτημάτων και των προσδοκιών του λαού , οι δραστηριότητες για την δημοκρατική νομιμότητα του μεταβατικού χρονοδιαγράμματος στην βάση της εθνικής ενότητας και της αντίληψης για συνεννόηση. Υπογραμμίστηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το χρονοδιάγραμμα της ιστορικής αλλαγής και της δημοκρατικής εξέλιξης στην Αίγυπτο .

Ε. Αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στην Λιβύη και διατυπώθηκε η ευχή για την ειρηνική διεξαγωγή σε κλίμα ηρεμίας των εκλογών του Εθνικού Συμβουλίου που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2012. Επίσης διατυπώθηκε η ευχή για την συνέχιση του χρονοδιαγράμματος της πολιτικής μετάβασης στην βάση της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Επισημάνθηκε ότι κατά το χρονοδιάγραμμα αυτό, η Τουρκία θα συνεχίσει να παράσχει την υποστήριξη που ήδη παρέχει στην Λιβύη.

ΣΤ. Συζητήθηκαν ουσιαστικά τα μέτρα που ελήφθησαν αναφορικά με την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και της ΤΔΒΚ στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης συζητήθηκαν και τα βήματα που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή περίοδο και αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Για το θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ στην ανατολική Μεσόγειο, που είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας , αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι δραστηριότητες όλων των ενδιαφερομένων ιδρυμάτων και θεσμών με πλήρη συνεργασία.

Γνωστοποιείται μετά τιμής στην κοινή γνώμη >>.


Επιθεώρηση στα σύνορα

Επιθεώρηση τουρικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Συρία από ανώτατους τούρκους στρατιωτικούς. Αυτό αναφέρει είδηση που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV και με τον τίτλο « Οι στρατηγοί στα σύνορα με την Συρία». Μετά την μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων και τεθωρακισμένων στα σύνορα με την Συρία, πραγματοποιήθηκε και υψηλού επιπέδου στρατιωτική επίσκεψη στην περιοχή. Ο υποστράτηγος Σεζαϊ Μποσταντζί και ο ταξίαρχος Καχραμάν Γκιουνές επιθεώρησαν τις μονάδες στα σύνορα και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των μονάδων .Στον τύπο αναφέρεται επίσης ότι με τα στρατιωτικά οχήματα μεταφέρθηκαν εκτός άρματα μάχης και συστοιχίες πυραύλων - έγραψε σχετικά το Onalert.

Στο μεταξύ κατέβηκε η τεράστια σημαία του ΡΚΚ από βουνοκορφή στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.Όπως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan η τεράστια σημαία του ΡΚΚ που είχε αναρτηθεί σε βουνοκορφή της επαρχίας Ayn Al Arap της Συρίας, απέναντι από την επαρχία Σουρούτς της Σανλιούρφα ( και προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας), για την οποία είχε λεχθεί πως ανήκει στην δομή Tevdem που σχετίζεται με το ΡΚΚ , διαπιστώθηκε ότι χθες είχε υποσταλεί.

οnalert.gr