Blogger Widgets

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Δύο τουρκικά μαχητικά F-4E κτυπήθηκαν από τους S-300PMU2! - Το ένα γλίτωσε με ζημιές

Όπως μεταδίδουν στο defencenet.gr απόλυτα έγκυρες πηγές από την Μόσχα, δύο ήταν τα τουρκικά μαχητικά που κτυπήθηκαν απλά το ένα κατάφερε να γλιτώσει καθώς πετούσε υψηλότερα και είδες την κατάρριψη του πρώτου τουρκικού μαχητικού έκανε brake και απέφυγε το κύριο ωστικό κύμα από το βλήμα, κτυπήθηκε ελαφρά, ενώ εν συνεχεία βγήκε από τον συριακό εανέριο χώρο! Πάντως η πληροφορία αυτή, συμφωνεί με τις πληροφορίες των τουρκικών ραντάρ ότι δύο μαχητικά αναγνωριστικά RF-4E, εκινούντο στην περιοχή.


Αυτή την ώρα σε κατάσταση σοκ είναι η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού κρούσης F-4-E 2020 Terminator (αυτή την έκδοση του F-4 δίνουν οι Τούρκοι, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή πέταγαν δύο μαχητικά-ανανγωριστικά RF-4 όπως αυτά που πέταξαν επάνω από το Καστελόριζο. απλά ήταν διαφορετική η αντίδραση των Ρώσων χειριστών των συριακών Α/Α συστημάτων).

Με εξαίρεση το δίκτυο Αλ Μπαγιαντέρ του Λιβάνου, πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ότι το τουρκικό μαχητικό είχε καταρριφθεί και δεν επρόκειτο για απλή συντριβή από μηχανική βλάβη.



Εικόνες που έρχονται από την Άγκυρα δείχνουν εμφανώς ταραγμένα τα μέλη του Συμβούλίου Εθνικής Ασφάλειας να προσέρχονται στην συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Το αντιαεροπορικό βλήμα ρωσικής κατασκευής των S-300 PMU2 που κατέρριψε το αεροσκάφος έπληξε κυρίως το τουρκικό γόητρο. Οι "μαγκιές" ενίοτε πληρώνονται.

Το αστείο είναι ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πριν την έναρξη της συνεδρίασης ότι "Η Συρία απολογήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους τύπου Φάντομ και εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό". Άν το έκαναν αυτό οι Σύροι, όντως έχουν πολύ χιούμορ.

Ο επικεφαλής του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νετζντέτ Εζέλ, ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός ΆμυναςΙσμέτ Γιλμάζ και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν αναμένεται να πάρουν μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού μόλις εκείνος επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη, πρόσθεσε το Ανατολή.


Πρακτικά οι Ρώσοι/Σύροι έστειλαν ένα μήνυμα στην Δύση ότι αν επιχειρηθεί να επιβληθεί no-fly-zone τότε απλά "θα χυθεί αίμα" και δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έγινε στην Λιβύη που αναίμακτα έκαναν ότι ήθελαν.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μανάρ του Λιβάνου, το οποίο ανήκει στη Χεζμπολάχ, επικαλούμενο πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε ότι η συριακή αεράμυνα κατέρριψε το αεροσκάφος.

«Πηγές από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν στον ανταποκριτή του Μάναρ στη Δαμασκό ότι η συριακή αεράμυνα κατάρριψε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος», μετέδωσε το Μάναρ.

Αλλά και το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μαγιαντίν, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε ότι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα στα σύνορα με την Τουρκία.

Σε ότι αφορά το σκηνικό του επεισοδίου το μαχητικό χάθηκε από τα ραντάρ στις 11.58 τοπική ώρα και ενώ το τουρκικό μαχητικό πετούσε επάνω συριακό έδαφος. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται ιδιαίτερα εκνευρισμένες από το περιστατικό και μιλούν για "απαράδεκτη ενέργεια" (το ότι το τουρκικό μαχητικό πετούσε απάνω από την Συρία δεν ήταν "απαράδεκτη ενέργεια"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr