Blogger Widgets

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

HΠΑ: "Η μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας ενθαρρύνει την Τουρκία να εισβάλλει"!

Oι ΗΠΑ "ανησυχούν" ότι η Τουρκία θα μπορούσε να θελήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εκμεταλλευθεί την "πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση" στην Ελλάδα και να προχωρήσει σε κινήσεις που θα αποσκοπούν στην απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα! Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της ειδικής ομάδας εργασίας που σύστησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον στο «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations - CFR) για να μελετήσει τις προοπτικές των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να τις καταγράψει.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας ετέθη η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στενή φίλη της κυρίας Κλίντον, η Μάντλιν Oλμπραϊτ, ενώ συμμετείχε και ο Στίβεν Χάντλεϊ, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τζορτζ Μπους (του νεότερου).

Η ομάδα αυτή που συστήθηκε ειιδκά για να μελετήσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις έχει λάβει υπ'όψιν της πολλά σενάρια κι στην τελική της έκθεση, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρεται ότι "Η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να συμβάλει ώστε οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών να μην εκτραχυνθούν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πολιτική και οικονομική κρίση χωρίς προηγούμενο και δεν αποτελεί καμία απειλή για την Τουρκία.Η Τουρκία θα έπρεπε να αποφύγει οτιδήποτε υποδηλώνει ότι "θα εκμεταλλευθεί τα τρέχοντα προβλήματα της Αθήνας και να αποσπάσει ... εδαφικα οφέλη από την τελευταία"!

Μάλιστα προτείνεται η δημιουργία μιας τριμερούς στρατιωτικής ομάδας επαφής (trilateral military contact group) στην οποία θα συμμετέχουν αξιωματικοί του Ναυτικού και της Αεροπορίας από Ελλάδα, Τουρκία και ΗΠΑ, προκειμένου μέω της συνεχούς διαβούλευσης να αποφευχθούν κινήσεις από την πλευρά της Άγκυρας στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο.

Δηλαδή θα υπάρχει κανονικά Αμερικανός τοποτηρητής ο οποίος θα προσπαθεί να "συμβιβάσει τις διαφορές". Όπου "διαφορές" είναι οι τουρκικές απαιτήσεις. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση οι Αμερικανοί προβλέπουν απλά "ελληνικό συμβιβασμό".


Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι μια ελληνική στρατιωτική ήττα και απόσπαση εδαφών από την ελληνικό εθνικό κορμό ως απόρροια της μείωσης των αμυντικών δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσης, απλά θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου αφού η Ελλάδα και οι συνέπειες θα ήταν ανεξέλεγκτες ίσως όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αντ'αυτού προτείνουν ένα είδος "έντιμης ειρήνης" με την Ελλάδα με την ουσιαστική παραχώρηση δικαιωμάτων σε περιοχές που ελέγχει η Τουρκία η οποία κατά την ίδια έκθεση, είναι το μόνο κράτος-μέλος της Συμμαχίας που αυξάνει την επιρροή του. Και κατά τον Μπρζεζίνσκι η Τουρκία είναι ένα από τα τέσσερα σπουδαιότερα μέλη του ΝΑΤΟ μαζί με Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr