Blogger Widgets

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Φ.Φράγκος: "Εύχομαι να λειτουργήσει η Δημοκρατία. Μην αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού".(video)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 19 Ιουνίου από το θάνατο της Βασιλικής Λαμπίδου, της κυράς των Μαρασίων.
Η κυρά των Μαρασίων για δεκαετίες στέκονταν στο πλευρό των στρατιωτών κι όταν οι δυνάμεις της δεν της το επέτρεπαν πήρε πίσω λίγη από την προσφορά της από τον Ελληνικό Στρατό.

Για το μνημόσυνο για το ένα έτος από το θάνατο της κυράς των Μαρασίων βρέθηκε στον Έβρο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος ως στρατηγός ανέδειξε το έργο της Βασιλικής Λαμπίδου.
Ο Υπουργός βαθιά συγκινημένος για την απώλεια της Ελληνίδας μάνας των στρατιωτών, έστειλε και ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία, από το σημείο όπου η Βασιλική Λαμπίδου κράταγε ψηλά τη σημαία.





«Είχαμε την ευκαιρία να τιμήσουμε την Κυρά Βασιλική, την Κυρά των Μαρασίων, την Κυρά που μας ενώνει που μας δίνει όραμα για ανάταση. Όπως είπα και προηγουμένως στα στελέχη μας, δεν είναι τα υλικά αγαθά αλλά είναι οι ηθικές αξίες, ο πολιτισμός, η Ιστορία μας, οι παραδόσεις μας, οι οποίες μας επιτρέπουν να παραμείνουμε όρθιοι. Και θα σταθούμε όρθιοι.
Για ένα πράγμα θέλω να διαβεβαιώσω σήμερα, από τη θέση του Υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Εύχομαι να λειτουργήσει η Δημοκρατία και με αμεσότητα να παραδώσω στον αιρετό Υπουργό Άμυνας.
Θέλω να σας πω κάτι όμως. Μην αμφιβάλλετε για τις δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού. Το επαναλαμβάνω και πάλι. Ναι μεν δύναμη αποτροπής, αλλά ισχυρή, σιωπηλή στρατιωτική δύναμη που εάν απαιτηθεί θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο”.




thrakinea.gr