Blogger Widgets

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Παγκύπριες πορείες μνήμης για Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού Πορείες μοτοσικλετιστών σε όλες τις πόλεις


Με τριήμερες πορείες μοτοσικλετιστών από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου ο Σύνδεσμος «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού», τιμά και φέτος τη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων από τον κατοχικό στρατό των Τούρκων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ξένιος Κασινίδης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε ότι το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων άρχισε σήμερα, με πορεία 30 μοτοσικλετιστών οι οποίοι αναχώρησαν στις 8.30 το πρωί από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Η πορεία των μοτοσικλετιστών πέρασε από το Δημαρχείο Πάφου, Πόλη Χρυσοχούς, Παχύαμο, Πύργο Τηλλυρίας, Αστρομερίτη, Κοκκινοτρεμιθιά και Ακάκι για να καταλήξει στις 6.00 το απόγευμα στο Μάμμαρι.

Σύμφωνα με τον κ. Κασινίδη, αύριο 50 μοτοσικλετιστές θα αναχωρήσουν στις 9.00 το πρωί από το Μάμμαρι με προορισμό τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στις 9.30 π.μ. Στις 10.30 π.μ οι μοτοσικλετιστές θα κατευθυνθούν στο Οδόφραγμα Λήδρα Πάλας, όπου μέλη του Συνδέσμου θα επιδώσουν υπόμνημα σε αντιπρόσωπο του Ο.Η.Ε και στη συνέχεια θα καταλήξουν στη Δερύνεια.

Την Κυριακή οι μοτοσικλετιστές που θα αναχωρήσουν από διάφορα μέρη από όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου θα περάσουν στις 9.00 το πρωί από το οδόφραγμα Δερύνειας για να καταλήξουν στη συνέχεια στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου όπου θα ακολουθήσει τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρώων.

Ο Ξένιος Κασινίδης, αναφερόμενος στα διαδικαστικά της πορείας των μοτοσικλετιστών για την Κυριακή, είπε ότι η πορεία θα ξεκινήσει στη Λευκωσία, από το περίπτερο Οκτάγωνο στις 7.30πμ, στη Λεμεσό από το χώρο στάθμευσης K-Cineplex στις 7:30 π.μ. και στην Πάφο από το χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου επίσης στις 7.30πμ. Στη Λάρνακα οι μοτοσικλετιστές θα συναντηθούν στον κόμβο Ριζοελιάς στις 8.00πμ και στην Αμμόχωστο από τον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις 8.30πμ.
Ο κ. Κασινίδης συμπλήρωσε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην πορεία, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν κράνος, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της πορείας και να φορούν τη φανέλα που θα τους διανεμηθεί.
http://www.kathimerini.com.cy/