Blogger Widgets

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα θεσπίζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Η Αθήνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως πιο σύντομα από όσο νομίζουμε (…) θα προβεί στην αυτονόητη ενέργεια – σύμφωνα πάντα με το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή πρακτική – της μονομερούς ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατόπιν θα ζητήσει από τις χώρες με τις οποίες συνορεύει να καθορίσει τα όρια αυτής.
Η ιστορικής αυτής σημασίας απόφαση αποτελεί κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης η οποία και υποστηρίζεται από τρεις πολιτικές δυνάμεις, κάτι όμως το οποίο δεν πρόκειται να εμποδίσει (ελπίζουμε δηλαδή…) και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη ενέργεια. Ας μην ξεχνάμε πως η «ΑΟΖολογία» αποτελούσε το απαραίτητο συστατικό της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η οποία έληξε μόλις πριν λίγες εβδομάδες.
Σε χθεσινοβραδινή εκπομπή στο Kontra Channel, με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Χάρη Μπότσαρη, οι καλεσμένοι αυτής δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους πως βρισκόμαστε πολύ-πολύ κοντά σε κάτι το οποίο προσβλέπει ολόκληρος ο Ελληνισμός και όχι μόνο, αφού τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και πολλές ακόμα χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ρωσία, αναμένουν τη συγκεκριμένη κίνηση για μία σειρά από γεωοικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους, τους οποίου έχουμε αναλύσει πολλάκις στο «defence-point.gr».

Επειδή λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η πρότασή μας είναι οι φίλοι του defence-point.gr να παρακολουθήσουν στηn κάτωθι διεύθυνση τη συγκεκριμένη εκπομπή και να βγάλουν μόνοι τους τα απαραίτητα συμπεράσματα. Τα οποία είναι σίγουρο πως θα τους αφήσουν έκπληκτους τόσο από τον πλούτο των πληροφοριών, όσο κυρίως και από τα «συμφραζόμενα» των λεχθέντων εκ μέρους κάποιων εκ των καλεσμένων:

http://www.youtube.com/watch?v=bXyALSMqyCM

Η συγκεκριμένη εκπομπή βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Υδρογονανθράκων (elliny.gr) στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.elliny.gr/event.htm#25

defence-point.gr