Blogger Widgets

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Άσκηση "πρόβα-τζενεράλε" για επέμβαση στη Συρία, στη "γειτονιά" μας. Απόβαση Βρετανών-Γάλλων

Με το βλέμμα στην Συρία θα ασκηθούν στις ακτές της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας σε αποβατικές επιχειρήσεις πολεμικά πλοία και ελικόπτερα της Μεγάλης Βρετανίας. Για την άσκηση η Ρώμη, τα Τίρανα και η Αγκυρα 'εχουν συμφωνήσει να παραχωρήσουν συγκεκριμένες ακτές!

Όπως μεταδίδουν δυτικά ΜΜΕ επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, το αγγλικό Ναυτικό θα αποστείλει το ελικοπτεροφόρο Illustrious,( πρόσφατα είχε εμβολιστεί από ...ρυμουλκό σε άσκηση στην Νορβηγία!), το μεγάλο αποβατικό πλοίο Bulwark, στο οποίο επιβαίνουν 400 πεζοναύτες, ένα καταδρομικό, μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο. Τα πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν σε ευρύτερες ασκήσεις στη Ανατολική Μεσόγειο, σκοπός των οποίων είναι η εξάσκηση σε αποβατικές επιχειρήσεις.

Επίσης και η Γαλλία το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποστείλει στις ακτές της Συρίας ισχυρή μοίρα ναυτικών δυνάμεων. Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.

Όλα αυτά τα πλοία επίσης ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη συνοδεία πολιτικών σκαφών σε τυχόν απομάκρυνση από τη Συρία ξένων πολιτών, αναφέρεται σχετικά .

οnalert.gr