Blogger Widgets

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνική απάντηση στις τουρκικές έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Α.Μεσόγειο


Εντός του Ιανουαρίου η Ελλάδα θα επιχειρήσει να δώσει μια πρώτη απάντηση στην Τουρκία στην αναμενόμενη, πλην όμως θρασύτατη εξαγγελία της για πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ανατ. Μεσόγειο και σε περιοχές που βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr το ΠΝ εντός Ιανουαρίου θα "ξαναβγεί στις θάλασσες" για να εκτελέσει μείζονες ασκήσεις με κύριο "πρωταγωνιστή" των ασκήσεων τη Διοίκηση Φρεγατών, ακριβώς επάνω σε εκείνες τις περιοχές των τουρκικών ερευνών οι οποίες βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι τουρκικές έρευνες που εξήγγειλε ο τουρκικός κρατικός φορέας ΤΡΑΟ (Turkish Petroleum Corp) αφορούν περιοχές γύρω από το Καστελόριζο και νότια της Κρήτης ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις των Τούρκων αναφορικά με το Β. Αιγαίο και πιο ειδικά στην προσέγγιση του πλούσιου σε υδρογονάνθρακες – με ότι δεδομένα υπάρχουν σήμερα- κοιτάσματος του Μπάμπουρα.



Το ΠΝ αναμένεται να κινητοποιήσει, σχεδόν μετά από ένα χρόνο, τουλάχιστον 8 κύριες μονάδες επιφανείας δηλαδή φρεγάτες MEKO-200HN και “S” οι οποίες θα συνοδεύονται από ικανό αριθμό ΤΠΚ Super Vita και La Combattante III και IIIb.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη φορά που είχε εκτελεστεί άσκηση της Διοίκησης Φρεγατών «ΑΣΤΡΑΠΗ» ήταν το διάστημα 13 έως 17 Φεβρουαρίου 2012, χωρίς να λείπουν τα προβλήματα καθώς σε αυτή είχε συμμετάσχει το 50% της δύναμης των ελικοπτέρων της ΔΕΝ, αφού τουλάχιστον τα μισά ελικόπτερα ήταν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Αυτή τη φορά το ΠΝ θα κινητοποιήσει το σύνολο των κύριων μονάδων επιφανείας πλην αυτών που βρίσκονται σε διάφορα στάδια επισκευών, έτσι ώστε και μετά από ένα χρόνο περίπου να υπάρξει παρουσία των πολεμικών σκαφών στις περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις οποίες η Άγκυρα θέλει να πραγματοποιήσει παράνομες ουσιαστικά έρευνες στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά.

Το μήνυμα ότι η κλιμάκωση εκ μέρους της θα απαντηθεί άμεσα απο την Ελλάδα και στο μέτρο που της αναλογεί από τα δικαιώματά της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr