Blogger Widgets

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Καρδίτσα τίμησε τον Ιωάννη Καποδίστρια και την Ελληνορωσική φιλία (Φωτο-Βίντεο)


Με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από πλήθος κόσμου, λαού και κλήρου, στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας Ν.Καρδίτσας την Κυριακή 2-12-2012 στην Καρδίτσα, με θέμα "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΑ". Η Καρδίτσα, η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, έστειλε ηχηρό μήνυμα ενότητας των δύο λαών Ελλάδας και Ρωσίας, μέσα από μακραίωνους πνευματικούς δεσμούς και έδειξε ότι στα δύσκολα ο ένας λαός στάθηκε στον άλλο και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην ιστορία. Τονίστηκε επίσης η μεγάλη και ανεξίτηλη συμβολή των ανθρώπων της εκκλησίας των δύο χωρών κατά τους απελευθερωτικούς αγώνες αλλά και η συμβολή του στην πνευματική αναγέννηση των δύο λαών. 

Η εκδήλωση που διήρκησε 3 ώρες περίπου, ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ρωσίας και της Ελλάδος και αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Α' Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο,ο οποίος τόνισε τη σημασία και τα βήματα που έχουν γίνει από τη Ρωσία για τη στήριξη της Ελλάδος, καθώς και τη συμβολή της χώρας μας στο λαό της Ρωσίας από σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας

. Ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας τόνισε επίσης ότι ανάλογες προσπάθειες φέρνουν πιο κοντά τους δύο λαούς και έδωσε τα εύσημα για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Xαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τσιάρας Κων/νος τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας καθώς επίσης και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σκόνδρα Ασημίνα, χαιρέτισε από την πλευρά της, την ιδιαίτερη και σημειολογική εκδήλωση.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Κακαργιάς Βάϊος προχώρησε σε βράβευση του σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Κυρίλλου για τη συμβολή του τελευταίου στην οικοδόμηση της Ελληνορωσικής φιλίας, όπως επίσης παρέδωσε αγιογραφία του Αγίου Αρσενίου από την Καρδίτσα, ο οποίος ήταν ο συνιδρυτής του Πατριαρχείου Μόσχας, προς τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου στηλίτευσε στην ομιλία του, το σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι, μέσα από αναφορά στην Ελληνορωσική Φιλία της νεότερης Ελλάδας. Επίσης συμβολικά όπως ανέφερε, ανακοίνωσε ότι παραδίδει στην Ρωσία έκταση 10 στρεμ για την ανέγερση ιδρύματος Ελληνορωσικής Φιλίας, μέσα από το οποίο οι δύο λαοί θα συνεργάζονται σε πολλά επίπεδα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Καρδίτσας κ. Σχορετσανίτη Ηλία με θέμα "Ελλάδα - Ρωσία: 1000 χρόνια πνευματικών δεσμών" καθώς επίσης και ομιλία του κ.Κωστούλα Βασιλείου, μέλους του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας, με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας - ο Εθνομάρτυρας".


Στη συνέχεια χαιρετισμό απέδωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τρικάλων "Άγιος Νέστωρ" κ. Πολυγένης Στέφανος και το λόγο έπειτα πήρε ο ιερομόναχος από την Ιερά Σκήτη Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους και Πρόεδρος της "Ελαίας ΑΜΚΕ" π.Γεώργιος Αλευράς, o οποίος παρέδωσε το συγγραφικό έργο «Ιωάννης Καποδίστριας – ο άγιος της πολιτικής» προς τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Μαϊστρένκο και στη συνέχεια ανέγνωσε μια απαντητική επιστολή με τίτλο "ΝΑΙ ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" για το δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Focus του 2009, που στο άρθρο του σχολίαζε περιληπτικά «ότι οι Έλληνες έχουν για όλα κάποιον άγιο προστάτη, αλλά για τους πολιτικούς δεν έχουν βρει ακόμα». Η επιστολή συντάχθηκε για να γνωρίσουν όλοι το τέλειο πρότυπο πολιτικού ανδρός του Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει και πολιτικό πολιτισμό.





Ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας Ν.Καρδίτσας
 κ.Κακαργιάςτιμά με τιμητική πλακέτα τον
 σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
κ.κ.Κύριλλο

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας χαριζεί συμβολικά στον Α' Σ'υμβουλο και
εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα
κ.Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο,  το Συλλεκτικο Επετειακό ημερολόγιο της Ελαίας
για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Ο  ιερομόναχος της Ιεράς Σκήτης
 Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους
 και πρόεδρος της Ελαίας π.Γεώργιος Αλευράς, χαρίζει το συγγραφικό έργο
 "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"
στον Α' Σ'υμβουλο και εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Ρωσικής
 Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ.Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο

Κατά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ρωσίας και Ελλάδας


Στο βήμα ο Α' Σύμβουλος και
εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα
κ.Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο


Ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας Ν.Καρδίτσας
 κ.Κακαργιάς κατά την  ομιλία του.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
Καρδίτσας κ.Σχορετσανίτητς Ηλίας κατά την ομιλία του με θέμα
ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ: 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ

Η βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας
 κ.Σκόνδρα Ασημίνα κατά τον χαιρετισμό της

Ομιλία με θέμα "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ"
από τον κ.Κωστούλα Βασίλειο, μέλος του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Φιλίας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Νέστωρα Τρικάλων κατά τον χαιρετισμό του

Ο  ιερομόναχος της Ιεράς Σκήτης
 Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους
 και πρόεδρος της Ελαίας π.Γεώργιος Αλευράς κατά την ομιλία του