Blogger Widgets

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η Μεσόγειος βράζει...


ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Πολλές πόλεις της χώρας κηρύσσονται ανεξάρτητες - Οδομαχίες στην Αλεξάνδρεια

Η αιγυπτιακή αντιπολίτευση διακήρυξε την ανεξαρτησία της βόρειας επαρχίας της χώρας, της Αλεξάνδρειας από το "καθεστώς των ισλαμιστών", όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, πάει να ξεφύγει τελείως, καθώς οι δυτικοί (από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους βγήκε.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αναρριχήθηκε μεν στην εξουσία με δημοκρατικό τρόπο, αλλά μόλις ο Μοχάμεντ Μόρσι ένιωσε ισχυρός με τον ειρηνευτικό ρόλο που έπαιξε στην Λωρίδα της Γάζας και την αποδοχή που γνώρισε από τους δυτικούς, πέρασε νόμο που ουσιαστικά τον μετέτρεπε σε απόλυτο κυρίαρχο της χώρας!

Το αποτέλεσμα ήταν οι κοσμικές δυνάμεις της Αιγύπτου να εξεγερθούν και αυτό που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Αίγυπτος είναι ένας εμφύλιος πόλεμος!

Με τις Ένοπλες Δυνάμεις να προσπαθούν να κρατήσουν ουδέτερη στάση, αλλά ως πότε; Ήδη η Ρεμπουπλικανική Φρουρά έχει εμπλακεί στην διαμάχη αναπτυσσόμενη γύρω από το προεδρικό μέγαρο για να προστατέψει τον Μόρσι. Αλλά αυτό δεν αρκούσε. Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έσπασαν τα οδοφράγματα και έφτασαν μέχρι την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου!

Στην Αλεξάνδρεια χιλιάδες πολίτες που υποστηρίζουν τον την αντιπολίτευση (εκφράζεται από τον πρώη διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ) επιτέθηκαν στο κτήριο της τοπικής διοίκησης και διακήρυξαν την κυριαρχία τους.

Οι μαχητές της λεγόμενης "αστυνομίας των ισλαμιστών" επιτέθηκαν στους οπαδούς της αντιπολίτευσης και τους απομάκρυναν από το κτίριο του κυβερνήτη της περιοχής. Αργότερα οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στις γειτονικές οδούς και σταδιακά μετεξελίχθησαν σε κανονικές μάχες. Στην περιοχή των συγκρούσεων ακούγονται πυρά, αφού οι οπαδοί της αντιπολίτευσης έσπασαν τις αποθήκες όπλων της αστυνομίας και πήραν όπλα!

Στρατιωτικές δυνάμεις κατευθύνονται στην Αλεξάνδρεια και πλέον αρκετές πόλεις κηρύττουν την ανεξαρτησία τους

Χθες το βράδυ «ελεύθερες από τους ισλαμιστές» κηρύχθηκαν οι πόλεις Ελ-Μαχαλιάτ-Ελ-Κούμπρακαι Ελ-Μανσούρα βορείως του Καΐρου, ενώ λέγεται ότι και στη νότια Αίγυπτο, άλλες τρεις πόλεις επίεσης κηρύχθηκαν ανεξάρτητες.

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Μέκι ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μουχάμεντ Μούρσι είναι έτοιμος να αναβάλει τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα.

Φυσικά αν εκραγεί και η Αίγυπτος με τρόπο ανάλογο με αυτόν της Συρίας, η σύγκρουση στην χώρα του Άσαντ θα μοιάζει με παιδικό καυγά, μπροστά στο μέγεθος του κακού που θα συμβεί στην, χώρα των πυραμίδων. Με όλα αυτά, η Α.Μεσόγειος, απλά αποκτά τον χαρακτήρα "πυριτιδαποθήκης" και την Ελλάδα να είναι το μοναδικό "ψαύχραιμο" μέρος με όλους τους λοιπούς εμπλεκόμενους να κτυπά ο ένας τον άλλον!.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr