Blogger Widgets

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Ολλανδία στέλνει τις δυο συστοιχίες Patriot


Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αποτελεί την κάτω πτέρυγα του κοινοβουλίου στην Ολλανδία ενέκρινε την αποστολή αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot που απαίτησε η Τουρκία από το ΝΑΤΟ προκειμένου να εγκατασταθούν στη μεθόριο με τη Συρία.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ολλανδικής Βουλής εκτός από του εταίρους της κυβέρνησης το Φιλελεύθερο Κόμμα(VVD) και το Εργατικό Κόμμα (PvdA), ψήφισαν υπέρ της αποστολής των πάτριοτ και οι Δημοκράτες 66 (D66), Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDA), Χριστιανική Ένωση(CU), Πράσινοι Αριστεροί (GL), Κόμμα Μεταρρυθμιστικό Κράτος (SGP). Ενώ χρησιμοποίησε κατά ψήφο το Κόμμα Ελευθερίων που ηγείται ο ακροδεξιός Γκερτ Ουίλντερς(PVV) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς ο οποίος ευχαρίστησε τους βουλευτές που υποστήριξαν την απόφαση της κυβέρνησης τόνισε ότι οι Patriot έχουν μόνο αμυντικό σκοπό και προορίζονται για την «προστασία του τουρκικού λαού και των συνόρων της χώρας». Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ιράν: Οι πύραυλοι Πάτριοτ στηνΤουρκία «θα προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο»
Η σχεδιασθείσα από το ΝΑΤΟ ανάπτυξη πυραύλων Πάτριοτ στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας μπορεί να οδηγήσει σε «παγκόσμιο πόλεμο» στον οποίο θα εμπλακεί η Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τον Νοέμβριο, η Τουρκία ζήτησε από το ΝΑΤΟ την ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ με στόχο την αναχαίτιση αεροσκαφών ή πυραύλων ύστερα από τις συνομιλίες με θέμα την εξεύρεση τρόπων για την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας μετά τα επανειλημμένα επεισόδια με πυρά προερχόμενα από τη Συρία σε τουρκικό έδαφος.

«Ο καθένας από αυτούς τους Πάτριοτ είναι μία μαύρη κηλίδα στον παγκόσμιο χάρτη και προορίζεται για την πρόκληση παγκοσμίου πολέμου. Σχεδιάζουν έναν παγκόσμιο πόλεμο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης» δήλωσε, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χάσαν Φιρουζαμπαντί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ