Blogger Widgets

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριος τίμησε τον άγιο της πολιτικής Ιωάννη Καποδίστρια (φωτο-βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στην Κέρκυρα, η εκδήλωση παρουσίασης του συγγραφικού έργου του κ.Κορνιλάκη Ιωάννη με τίτλο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας από την Ιερά Μητρόπόλη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιώς.Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα την του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Κων/νου Αρβανιτόπουλου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Δημήτριος Ελευσινιώτης και την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ.Σπύρου, ο Δήμαρχος Κερκύρας κ.Τρεπεκλής, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν την μοναδική εμπειρία μέσα από τον λόγο του συγγραφέα και δ/ντα συμβούλου της «Ελαίας» ΑΜΚΕ κ.Κορνιλάκη, να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της αγίας προσωπικότητας του μαρτυρικού Κυβερνήτη, μέσα από την πορεία του στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, για τη θυσία του για την επιβίωση της Ελλάδας, διασφαλίζοντας την ειρήνη στην Ευρώπη και τη σημασία της προβολής του προτύπου του Κυβερνήτη για τους σημερινούς Έλληνες.
Την εκδήλωση άνοιξε ο σεβ.Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ.κ.Νεκτάριος ο οποίος τόνισε τα εξής: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας τίμησε τον τόπο και ανέδειξε τα χαρίσματα και την ευφυΐα του έλληνα. Έχουμε ανάγκη από πρότυπα πολιτικά και ηθικά. Επειδή μας προβληματίζει για το τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον του τόπου, όλοι έχουμε να ωφεληθούμε μελετώντας τη ζωή του, μελετώντας αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα. Εθεμελίωσε την Ελλάδα κάτω από το πνεύμα των εντολών του Θεού. Είχε τον ακρογωνιαίο λίθο για τη στερέωση της πατρίδας μας».

Αμέσως μετά ο σεβ. Μητροπολίτης κ.Νεκτάριος τίμησε με το Μεγαλόσταυρο του πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού τον συγγραφέα κ.Κορνιλάκη Ιωάννη.
 
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κος Δημήτριος Ελευσινιώτης, τόνισε: «Πράγματι, όπως φαίνεται στο βιβλίο, ήταν ο Άγιος της Πολιτικής. Αγάπησε την Ελλάδα και θυσιάστηκε για αυτή, ενώ ήξερε ότι θα συμβεί. Με τη θυσία του εννοείται ότι οι πολιτικοί πρέπει να βλέπουν μπροστά και να οδηγούν τα πράγματα με αισιοδοξία και ενότητα. Η κρίση που ζούμε πρέπει να ξεπεραστεί πάση θυσία και αυτό μπορεί να γίνει μελετώντας τους ήρωες του παρελθόντος. Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν δεν έχουν μεγάλη διαφορά οι οικονομικές καταστάσεις. Στο παρελθόν, όμως, είχαν άλλο πνεύμα, είχαν ήθος. Αν έχουμε και εμείς το 2013 θα είναι καλύτερο».

Χαιρετισμό επίσης απέδωσε και ο Δημήτρης Μουζακίτης, πρόεδρος της Ένωσης Κερκυραίων Πειραιά.

Να προσθέσουμε ότι το πρωΐ της Πέμπτης τελέστηκε στην Ιερά Μονή Πλατυτέρας, τρισάγιο στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια από τον πρόεδρο της Ελαίας, ιερομόναχο π.Γεώργιο Αλευρά από την Ιερά Σκήτη Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους.

























επιμέλεια: Κωστούλας Βασίλειος