Blogger Widgets

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο γαρ καιρός εγγύς (Βίντεο)

ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ

Παγκόσμιο και οικουμενικό φαινόμενο η Αθωνική πολιτεία. Όταν η Παναγία μας με τη συνοδεία του Ιωάννη και του Πέτρου αντίκρυσε τον ιερό Άθωνα, θαύμασε το κάλλος του φυσικού τοπίου και ζήτησε από τον Υιόν της, να της τον χαρίσει και αυτή με τη σειρά της να τον καλλιεργήσει ως περιβόλι της. Τόπος αγιότητας, προσευχής και καλλιέργειας πνευματικών καρπών εκατοντάδες χρόνια τώρα.
Ένας τέτοιος καρπός γεννήθηκε, μετά από μία ανάβαση στο Θεοβάδιστο όρος του Άθωνα, στην κορυφή του Αγίου Όρους στις 10 Ιουλίου του 2011.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής, η τοποθέτηση ενός ξυλόγλυπτου σταυρού στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Με αφετηρία λοιπόν, στις 9 Ιουλίου, την Ιερά Σκήτη του Προφήτη Ηλία και με μικρές προσκυνηματικές στάσεις στην Ιερά Μονή Ιβήρων, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και την Ιερά Σκήτη Τιμίου Προδρόμου, τέσσερις προσκυνητές, με το "Ίνα Ώσιν Εν"στην καρδία τους, την Αρχιερατική προσευχή του Ιησού Χριστού με την οποία ο Γέρων Πορφύριος ξεψύχησε, ενώθηκαν στην ιδέα της μεταφοράς και τοποθέτησής του εκεί.


Η ανάβαση αυτή και η επίσκεψη του δημιουργού στο νησί της Πάτμου, την ίδια περίοδο, στάθηκε αφορμή του Αύγουστο του 2011 για την έμπνευση και ευλογία μελοποίησης της Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, με τίτλο "ΩΔΗΝ ΚΑΙΝΗΝ", που δόθηκε από ένα πνευματικό παιδί του Γέροντος Πορφυρίου, ασκητή της Ιεράς Σκήτης των Καυσοκαλυβίων, όπου ο Γέροντας Πορφύριος ασκήτεψε και εκοιμήθει.

 


 Και έτσι έγινε.

Το πρώτο τραγούδι, " Ο ΓΑΡ ΚΑΙΡΟΣ ΕΓΓΥΣ" ολοκληρώθηκε και ηχογραφήθηκε την ίδια ημέρα. Το ημερολόγιο έγραφε 14 Σεπτεμβρίου του 2011.
Όπως έλεγε με τη Χάρη του Θεού και ο Γέρων Παΐσιος, μία τεράστια πνευματική μορφή του Αγίου Όρους προς όλο τον κόσμο: «Ἄλλον ὁ Θεὸς τὸν κάνει μοναχὸ γιὰ νὰ βοηθήση μία οἰκογένεια καὶ ἄλλον γιὰ νὰ βοηθήση ὁλόκληρο Ἔθνος. Τὸ Ἅγιον Ὅρος πολλὰ μπορεῖ νὰ προσφέρει..."

Ο ΓΑΡ ΚΑΙΡΟΣ ΕΓΓΥΣ

Eν τάχυ ως επέλεξες να μάθουμε για Σένα, Έσύ ο
ερχόμενος ο Ών και ο Ήν, μακάριοι οι αναγνώστες
σου κι αυτοί που ακούν Εσένα, με άγγελο μας
μίλησες σε άνθρωπο Ιωάννη.

Μάρτυς πιστός πρωτότοκος απ'τους νεκρούς
εγέρθεις και κάθε μάτι θα Σε δει κι όλοι θα Σε
πιστέψουν, και σε νεφέλη κάθεσαι για ως Θέος να
έρθεις και αυτοί που Σε σταυρώσανε γονυπετείς
θα πέσουν.

Απ'όλα τα βασίλεια και βασιλείς της γης, Εσύ ο
μεγαλύτερος ο Μέγας πρώτος Άρχων,ο δωρητής
του Πνεύματος και Δίκαιος Κριτής, το είπες και
ελάλησες, ο γάρ καιρός εγγύς

Στο φόβο και στη λύπη οι άπιστοι βουβοί, το
αίμα Σου θυσίασες το ίδιο το Άγιο, χτυπούν τα
στήθη τους οι λόγχιστες λαοί, στο σώμα μας το
έλουσες, για να γενεί καθάριο.

Σε Σένα ανήκει η αγάπη η δόξα κι η
τιμή, πνευματική προσφέρουμε θυσία στον
Πατέρα, Θεάνθρωπε Σωτήρα κατέβηκες στη
γη, μαζί με τα χαρίσματα, Εσύ και το Άγιο Πνεύμα.