Blogger Widgets

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΜΑΘΗΤΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ



"Μαθηταί, σεις είστε το ροδόχρουν όνειρον της Ελλάδος". "Το κύριον μέλημα της Κυβερνήσεως είναι η Χριστιανική και Εθνική εκπαίδευσις των Ελληνοπαίδων"
Αυτές ήταν οι αντιλήψεις του Πρώτου Κυβερνήτη του Έθνους Ιωάννη Καποδίστρια. Στο πνεύμα αυτό κινούμενος ο συγγραφέας του έργου (Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής) κ. Ιωάννης Κορνιλάκης "ανακρίθηκε" την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, απ’ τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Αγίου Διονυσίου Ιλίου. Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, του προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου π. Γεωργίου Κορρέ και ομάδας κατηχητών.

Οι ερωτήσεις των παιδιών αλλά και οι απαντήσεις του κ. Κορνιλάκη αναφορικά με τον Ιωάννη Καποδίστρια, δημιούργησαν μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα σε πλήθος παιδιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση αλλά και στους γονείς τους. Η τελική παρότρυνση του συγγραφέα ήταν τα παιδιά να βάλουν στις καρδιές τους τον Χριστό και την Πατρίδα, έχοντας σαν πρότυπο την ανιδιοτελή ζωή του Πρώτου μας Κυβερνήτη.
Ο προϊστάμενος τέλος του Ι. Ν. Αγίου Διονυσίου έκλεισε την εκδήλωση με τα εξής λόγια. "Αιωνία η μνήμη του Ιωάννου Καποδιστρίου και πραγματική ευγνωμοσύνη στον κ. Ιωάννη Κορνιλάκη, που έφερε στο φώς τις ανέκδοτες επιστολές του Κυβερνήτη"



Ο Εθνικός Ύμνος απ’ τα παιδιά, του γονείς και τους Ιερείς ήταν το τελικό επιστέγασμα της εκδήλωσης, που ευχόμαστε να βρει μιμητές.