Blogger Widgets

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής στον Άγιο Δημήτριο (βίντεο)


Βίντεο από την εκδήλωση που διοργάνωσε η ανεξάρτητη δημοκρατική παράταξη του Δήμου Αγίου Δημητρίου (ΩΡΑ ΓΙΑ Δ.ΡΑ.ΣΥ), στο πνευματικό κέντρο του Δήμου, για την παρουσίαση του βιβλίου Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός της παράταξης κ. Νικόλαος Βρεττός, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Καπερνάρος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης απ’ τον σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου, τιμώντας την καταγωγή του συγγραφέα και ομιλητή κ. Ιωάννη Κορνιλάκη.


Α' ΜΕΡΟΣ
Β' ΜΕΡΟΣ








 Ο συγγραφέας επικέντρωσε την ομιλία του στις αυθεντικές επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια, που για πρώτη φορά εμπεριέχονται και παρουσιάζονται στους Έλληνες έπειτα από 182 χρόνια απ’ την αποφράδα ημέρα της δολοφονίας του Αγίου Κυβερνήτη του Έθνους. Ο συγγραφέας τόνισε την βαρύτητα που έχει για την πορεία αλλά και την ανόρθωση ενός Έθνους η Ελληνοχριστιανική παιδεία των Ελληνοπαίδων, κάτι που απετέλεσε άλλωστε θεμελιώδη λίθο στην άσκηση της πολιτικής του Ιωάννη Καποδίστρια. 
Τρείς ήταν οι συνισταμένες του συγγραφέα αναλύοντας την σπουδή του Ιωάννη Καποδίστρια για την παιδεία. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς
 της Κρήτης απ’ τον σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου,
 τιμώντας την καταγωγή του συγγραφέα
και ομιλητή κ. Ιωάννη Κορνιλάκη.
Πρώτη, ότι ένα Έθνος βρίσκεται σε παρακμή όταν τα σχολειά προσφέρουν γνώσεις, και σε ακμή όταν προσφέρουν ΙΔΑΝΙΚΑ.

Δεύτερη, η ρήση του Ιωάννη Καποδίστρια, ότι τότε μόνον θα τραφώ επαρκώς όταν βεβαιωθώ ότι ουδέν Ελληνόπουλο πεινά, 

και τρίτη η μοιραία σύγκριση του τότε Ελληνορθόδοξου Κυβερνήτη και των σημερινών. Ο κ. Κορνιλάκης Ιωάννης έκλεισε την ομιλία του με δυο παρακαταθήκες.



Ο Πρόεδρος της ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡ.ΑΣ.Υ κ. Νικόλαος Βρεττός
 προσφέρει  αναμνηστική
πλακέτα στον κ. Ιωάννη Κορνιλάκη
Την πρώτη την άφησε ο Καποδίστριας με επιστολή του μόλις 13 ημέρες πρίν τον τραγικό του για την Πατρίδα χαμό, με την δήλωση ‘ότι, ( όταν καταμάθω ότι δεν μπορώ να διασώσω τούτο το δύσμοιρον Έθνος, θα φέρω εις όψιν των Ελλήνων και του κόσμου όλου την αληθή ιστορία των ανθρώπων και των πραγμάτων). Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Σήμερα η φωνή του λαλεί στις καρδιές των Ελλήνων δια μέσου του συγγραφέα κ. Ιωάννη Κορνιλάκη, αλλά και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΕΛΑΙΑ που ικανοποιεί ουσιαστικά την τελευταία επιθυμία του Κυβερνήτη εκδίδοντας τις επιστολές του. 

Η δεύτερη παρακαταθήκη ανήκει στον μακαριστό Αγιορείτη Άγιο Γέροντα Παίσιο, έναν πραγματικό άνθρωπο του Θεού αλλά και τόσο ευαισθητοποιημένο στα θέματα του Έθνους και της Πατρίδας και που έγραψε: ( Είναι επιτακτική η ανάγκη προβολής ενός Ιδανικού Προτύπου, προς μίμηση απ’ τους πολιτικούς μας, αλλά και προκειμένου οι Έλληνες να αποκτήσουν ορθά πολιτικά κριτήρια στην επιλογή των Κυβερνητών του Έθνους).

Η εκδήλωση έκλεισε με θαυμασμό, χειροκροτήματα αλλά και συγκίνηση απ’ το πλήθος που την παρακολούθησε.

 Ο Πρόεδρος της ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡ.ΑΣ.Υ κ. Νικόλαος Βρεττός προσέφερε τέλος αναμνηστική πλακέτα στον κ. Ιωάννη Κορνιλάκη με το επίγραμμα, ( Αιώνια Ευγνωμοσύνη στον Συγγραφέα του έργου Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής).

Ακολουθούν φωτογραφίες της εκδήλωσης:



Αιωνία ευγνωμοσύνη στον Ιωάννη Κορνιλάκη που απλά
έγραψε το βιβλίο "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"


Πλήθος κόσμους έδωσε το παρόν