Blogger Widgets

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΒΑΡΗ , ΒΟΥΛΑ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ


Εκδήλωση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας-ο άγιος της πολιτικής", διοργάνωσε χθες 22 Μαΐου ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και του σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Παύλου.

Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίας της Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη, κεντρικός ομιλητής ήταν ο συγγραφέας και δ/νων σύμβουλος της "Ελαίας" ΑΜΚΕ κ.Κορνιλάκης Ιωάννης, ο οποίος φανέρωσε γνωστές και άγνωστες πτυχές της ζωής του Κυβερνήτη Ι.Καποδίστρια, στο κοινό που έσπευσε να γεμίσει την αίθουσα. 


Ο κ.Κορνιλάκης Ιωάννης ξεκίνησε την ομιλία του, αναφέροντας ότι σαν σήμερα πριν
ακριβώς 50 χρόνια στις 22 Μαΐου 1963, ο Ελληνικός λαός βίωσε για άλλη μια φορά τις πλεκτάνες του παρακράτους. όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: "Σαν σήμερα πριν ακριβώς 50 χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτό το παρακράτος δολοφονούσε, τον αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόριο Λαμπράκη, οδηγώντας τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να δηλώσει " Ποιος κυβερνά επιτέλους, τούτο τον τόπο". Με αυτό το ρητορικό ερώτημα για τη σημερινή όμως  πολιτική κατάσταση απηύθυνε προς τους ακροατές του ο συγγραφέας, τονίζοντας την ανάγκη να προβληθεί αυτό το μοναδικό πρότυπο ηγέτη, το οποίο μπορούμε πια να γνωρίσουμε, ακούγοντας την ίδια του τη φωνή, μέσα από τις ανέκδοτες επιστολές του, οι οποίες περιλαμβάνονται στο συγγραφικό έργο " Ο άγιος της πολιτικής".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαμένης κ. Πανάς Σπύρος τίμησε τον συγγραφέα με

επίχρυση αναμνηστική πορσελάνη, ενώ χαιρετισμό απέδωσαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως και η διευθύντρια του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής κ. Λυδία Αργυροπούλου.

Η εκδήλωση, η οποία έκλεισε με ενθουσιώδη αποδοχή, αποτελεί όπως δήλωσε ο συγγραφέας, μέρος ενός ταξιδιού, μικρού γολγοθά, ανά την Ελλάδα για να προβληθεί το ιδανικό πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια, που μόνο για τον μήνα Μάϊο περιελάμβανε ομιλίες: Στα Μετέωρα (12η Μαΐου), στην Αλεξανδρούπολη (19η Μαΐου), τον Δήμο Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης (22η Μαΐου) και κλείνει για αυτό το μήνα στη Θεσσαλονική, όπου το παράρτημα της Πανελλαδική Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών "Θερμαΐδες", διοργανώνει στο ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 7.30μμ, διάλεξη με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα κ.Κορνιλάκη και θέμα "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΒΥZΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ"









η διευθύντρια του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού & Παιδικής Αγωγής κ. Λυδία Αργυροπούλου