Blogger Widgets

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

H Αλεξανδρούπολη τιμά σήμερα τη μνήμη των Ποντίων της γενοκτονίας και τον Ιωάννη Καποδίστρια (φωτό & βίντεο)


Επιμέλεια: Κωστούλας Βασίλειος

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης με την παρουσία πλήθους κόσμου, τοπικών αρχών, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, του Αρμένιου επισκόπου και τοπικών Ποντιακών συλλόγων. Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π.Ειρηναίος, συμμετέχοντος του  αρχιμ/του π.Γεωργίου Αλευρά, πνευματικού της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους.

Ο πρωτοσύγκελος π.Ειρηναίος στον λόγο του απηύθυνε  ανοιχτή πρόσκληση στον λαό της Αλεξανδρούπολης για την σημερινή ιδιαίτερη και σημαντική, όπως ο ίδιος ανέφερε, εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρουπόλεως στις 7.30μμ με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας – ο άγιος της πολιτικής» με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα και δ/ντα σύμβουλο της «Ελαίας» ΑΜΚΕ κ.Ιωάννη Κορνιλάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, παρουσία του σεβ. Μητροπολίτου κ. Άνθιμου και τον Δήμο της πόλης στα πλαίσια των «Ελευθερίων 2013».
Επίσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο πάρκο «Αργώ», από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από τον εκπρόσωπο του Δ.Π.Θ., τον Δ/ντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ. και από 
εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων.